mandag, mai 30, 2011

Tøsemarsj og voldtektsdebatt

Jeg hadde tenkt å skrive et innlegg om slut walks - og plutselig oppdaga jeg at det foregår en i Oslo i dag. Jeg vurderer å gå, men jeg er jammen ikke sikker.

Slut walks er enkelt sagt et demonstrasjonstog som protesterer mot at voldtekter ofte forsvares med kvinners påkledning - tanken er å ta tilbake ordet slut, gjøre det til vårt. Slut walks starta i Canada etter at en politimann i Toronto sendt for å snakke til studenter om voldtektsforhindring mente at kvinner må unngå å kle seg som sluts for å ikke bli ofre (for seksualisert vold). Det er ikke første gang politiet utvider fullmakta si til den verste formen for motepoliti.

I Norge har voldtektsdebatten også rast, som vanlig med argumentasjonen at jenter må passe på hvordan de kler seg og uten argumentasjonen om at gutter må passe på å ikke voldta. Nå skal det være tøsemarsj her også. Tøs er en oversettelse av slut, sjøl om ordet tøs ikke har i nærheten den samme kraften som slut har. Vi blir ikke kalt tøser av politiet eller andre for å påføre skam rundt voldtekter. Jeg ville heller gått i tøytemarsj, luddermarsj eller horemarsj - siden anklagen om å kle seg som ei tøyte, et ludder eller ei hore er noe mange jenter har hørt. Når intensjonen er å ta tilbake et ord, ville det ikke være mer fornuftig å ta tilbake et ord vi faktisk får brukt mot oss?

Men ordet er ikke det viktigste her - hva med konseptet? Umiddelbart reagerte jeg positivt - slut walks kan være en måte å understreke poenget om at ingenting kan brukes som en grunn til å voldta, og at valg av klær ikke skaper noen gråsone. Jeg vil ha retten til å velge hva jeg kler på meg. Jeg har blitt lært opp til at den er sjølsagt, samtidig som jeg stadig får signaler om det stikk motsatte. Kan tøsemarsjen synliggjøre det?

På den andre sida handler en sånn marsj bare om retten til å kle seg på en helt bestemt måte. Jeg vil ha retten til å ikke gå med ubehagelig dekkende klær når det er varmt eller å vise kløft fordi jeg har lyst, og jeg vil ha retten til å dekke meg til så mye som jeg vil, enten det handler om anstendighet eller andre hensyn. Hvis jeg bare har retten til å kle av meg og ikke retten til å dekke meg til er det ikke mye til valg. Jeg veit at kvinners klesvalg nær alltid skjer under påvirkning og press, men jeg nekter å godta at det skal gå på rettssikkerheten løs.

Sjøl om det kanskje kunne være en viss fare for å fremmedgjøre de mer bluferdige og anstendige av oss, som heller ikke går fri for offerklandring dersom de blir utsatt for noe, ser det ut til at de etter hvert mange tøytevandringene som har foregått har vist en på alle måter solid bredde i deltakere. Kanskje det ikke er så rart - vi er mange som er opptatt av å få slutt på dette tullet, og en trenger ikke kle seg lett for å bli utsatt for disse mekanismene - i miljøer der standardene er strengere skal det også mindre til å få disse orda brukt mot seg.

Denne ideen om at klesvalget leder til voldtekt sender dessuten et signal om hvem som blir voldtatt som ikke stemmer. Det er ikke bare de unge og pene med puppene på utstilling som blir voldtatt. Retorikken bidrar til å gjemme bort at gamle, funksjonshemmede, barn, krigsfanger, unggutter og middelaldrende damer blir voldtatt, og da snakker jeg ikke bare om unntaket som bekrefter reglen - mange av disse gruppene er over snittet utsatt for voldtekt.

Akkurat ordet tøs er ikke noe jeg har behov for å ta tilbake, men jeg går nok i dag likevel. Tøsemarsjen sier noe som trenger å sies, men det må ikke bli det eneste vi sier om saken. Og nei, det blir ikke det eneste vi sier.

203 kommentarer:

 1. Jeg insisterer på at en jente som går med kort skjørt vekker mer oppmerksomhet enn en annen jente som går med langt skjørt på grunn av at hun viser hud. Er det ti jenter som går med kort skjørt og en jente som går med langt skjørt spiller det nok ikke stor rolle. Men skal jenter prøve å unngå å ikke tiltrekke for mye oppmerksomet kan det vært lurt å være mer påkledd.

  I voldtektssaker tar retten stilling til om kvinnen selv har fått mannen med på leken. Om kvinnen er til dels avkledd er bare ett av momentene som kan bidra, men ikke det vesentlige.

  Det er nok en betydelig andel som mener at kvinner selv har ansvar for voldtekter. Det kan være 1/3 til 1/2. Derfor kan det være viktig å belyse temaet, slik at avkledde kvinner kanskje bedre kan beskyttes gjennom holdninger og rettspraksis.

  Dessverre er bekledning i seg selv ikke sakens kjerne, noe demonstrasjonen poengterer selvsagt. Men bekledning i seg selv bringer ikke debatt om hvorvidt grensen går for en mann som ikke lenger klarer å styre seg og er fullstendig overbevist om at kvinnen han bestiger har sagt ja til dette for lengst.

  Jeg synes det er viktigere å ha diskusjon omkring det at et nei skal holde i massevis, ikke bare avkledning. Et prinsippfasthets-diskusjon kan bedre beskytte kvinner i rettsalen og bidra til sterkere holdninger, slik at mannen må akseptere å være fullt opphisset uten å få utløsning.

  Men så finnes det også mange menn som voldtar uten å oppleve seksuell glede eller utløsning. Og det gjør det veldig vanskelig. For kvinner blir heller ikke voldtatt på grunn av mangel på sex eller fordi de er fristende. Gamle kvinner blir også voldtatt. Ja, 90 år gamle kvinner som blir utnyttet. Det er vold.

  Dette er et tema jeg egentlig ikke vil ta opp. Men jeg synes debatt rundt klesplagg er for snevert. Ansvarsfordeling må heller avskaffes på alle punkter. I den grad det lar seg gjøre. Samtidig er voldtekt forskjellig fra sex. Det er ikke nødvendigvis snakk om å skaffe seg tilfredsstillelse, som gjør klesplaggdebatten og ansvarsfordelingen helt irrelevant.

  Jeg er nok redd for at denne type demonstrasjon mytifiserer hvorfor menn voldtar... det blir for simpelt på en eller annen måte. Du kan godt riste på hodet.

  SvarSlett
 2. Bravo! Det er nettopp det som er spørsmålet med en slik holdning, som egentlig er i strid med straffelovens kapittel om seksualforbrytelser.

  Skal vi si at kvinnen som opptrådte forførende for å teste ut sin egen makt over menn, måtte forvente å bli voldtatt, må man vel også si at butikkens deilige moreller i en kasse uten bevoktning på gaten, lagt der for å friste oss nesten over evne, innbyr til tyveri.

  Jeg kan ikke huske å ha sett at butikktyver slipper straff ved å påstå at butikken ville det selv, den innbød til det, fristet ham/henne ...

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Hei Maren, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG nå. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også: http://www.facebook.com/lesernesvg

  SvarSlett
 5. Man må skille mellom forskjellige typer voldtekt i denne sammenheng (ikke i straffesammenheng, voldtekt er voldtekt ikke misforstå).
  Man har f.eks. overfallsvoldtekt, festvoldtekt ukjent person, festvoldtekt kjent person, og vennskapsvoldtekt/kjærestevoldtekt.
  Det er påfallende mange "stygge" som blir voldtatt i overfallsvoldtekt så jeg tror dette er mer tilfeldig. Mens festvoldtekt er nedsatte hemninger og ofte utseende spiller større rolle. Vennskapsvoldtekt og kjærestevoldtekt sier seg selv, da er følelser også innblandet.

  Nåværende vurdering basert på tolkning og ikke statistikk eller vitenskaplig grunnlag.

  SvarSlett
 6. Hva i all verden har klær med voldtekt å gjøre? Hvis jeg skal voldta noen driter jeg vel lang marsj i hva dem har på seg, bare det går ann å få det av. Hjelpes for en idiotisk debatt.

  SvarSlett
 7. Det nytter ikke å snakke om rettigheter. Forsvinnende få i dette samfunnet mener at folk, kvinner eller menn, ikke skal ha rett til å kle seg slik de vil og gå fri for overgrep, være det seksuelle eller andre. Når overgrep likevel forekommer må man se på årsakene til det. Det har neppe noe med en holdning i befolkningen som sådan om at ikke folk skal få kle seg slik de vil eller gå fri for overgrep. Det er noen marginaliserte individer som begår slike overgrep. De gjør ikke det fordi det er hipt, kult, akseptert eller forherliget av samfunnsdebattanter eller andre. Muligheten for å avverge slike overgrep ved slike offentlige markeringer og indignerte artikler i aviser og ellers er følgelig like stor som antallet overgrep som skyldes slike markeringer og offentlige utsagn.

  Det som skjer er en marginalisering. Noen blir av ulike grunner stilt utenfor samfunnet, føler seg maktesløse, latterliggjorte og de utvikler en bitterhet som medfører en sterkt redusert selvfølelse og tilsvarende manglende medfølelse med andre i samfunnet. De bryr seg lite om hva som skjer med dem selv og minst like lite om hva som skjer med andre. Ønsker man å komme overgrepene til livs må man endre de mekanismene som marginaliserer folk og endre disse folkenes forutsetninger for å la sin frustrasjon gå ut over andre.

  En gruppe som er sterkt overrepresentert blant overfallsvoldtektene er ikke-vestlige innvandrere. Mange av disse har svært dårlige forutsetninger for å lykkes i Norge. For dem er Oslo på en sommerkveld en evig strøm av påminnelser om hvor små og ubetydelige de er, hvor vakre, selvsikre jenter går trippende forbi som levende reklameplakater for det relativt ubekymrede livet til landets velstående ungdom. Disse mennene vet de aldri kommer i nærheten av å tilfredsstille kravene disse jentene stiller til en partner, og synet av dem må fremstå som et hån. De kan med rette føle at jentene godter seg på deres bekostning - suger til seg oppmerksomheten for å føle seg bedre selv, uten tanke på hvordan dette tapper mennene for energi og livsmot.

  Det bygger seg opp en frustrasjon og veien til et overgrep blir stadig kortere.

  Dette er mekanismene som ligger bak overgrep og det er de man må påvirke for å avverge dem.

  Når jenter kler seg utfordrende for å få oppmerksomhet og føle seg bra bidrar det til å øke frustrasjonen og marginaliseringen av potensielle overgripere.

  SvarSlett
 8. Lar man huset stå åpent ..så får man vel ikke igjen på forsikringen om det blir innbrudd?
  Desverre så består ikke samfunnet av perfekte borgere..derfor finnes det et lov verk som ivaretar borgerne i sitt samfunn.
  Loven har også plikt på å se på den etiske problemstillingen som kan forekomme i en eventuell juridisk prosedyre...etc..
  Er det lurt å : gå med et skjørt som knapt skjuler rumpeballan?Er det så lurt med et slikt skjørt, å gå truseløs?Er det lurt å danse med drita mannfolk i en slik bekledning...vri rumpeballan opp etter kjønnsorganer..osv.
  Alle vet at alkohol bryter ned naturlige sperrer hos mennesker.
  Så vit jeg vet så er det enda ikke lov å gå naken rundt i gatene.Dette er jeg personlig veldig glad for.For idag virker det som om det er kun lov verket som hindrer jenter å gå naken.Had det ikke vært forbudt hadde jenter gått naken..
  Ps..Jeg elsker hud..
  Men please ..jeg vil kun se huden til dama mi..og kun hu.

  SvarSlett
 9. hmmm..er ikke argumentet med klær bare "common sense"? Overfallsmenn er fortsatt menn, og de tiltrekkes mer av kvinner som kler seg utfordrende enn kvinner som ikke gjør det..klart man kan forebygge voldtekt med klær..

  Blir nesten det samme som å ha lommeboken halvveis hengende ut lommen å gå rundt i byen...klart det er større sjanse for at du blir ranet..det er et mer attraktivt bytte for kriminelle.

  Blir for dumt å si "jeg forbeholder meg retten til å ha lommeboken så synlig som jeg vill, det er ikke min skyld i det hele tatt at jeg ble ranet"

  Satt på spissen, men argumentet blir det samme..man kan gjøre mange ting self for å forbygge mange former for kriminalitet

  SvarSlett
 10. @ 18:06

  Jeg ser det er vanskelig for deg å holde ting fra hverandre, så jeg tenkte jeg skulle gjøre det greit for deg.

  Du skriver:
  ".... Er det lurt å : gå med et skjørt som knapt skjuler rumpeballan?Er det så lurt med et slikt skjørt, å gå truseløs?Er det lurt å danse med drita mannfolk i en slik bekledning...vri rumpeballan opp etter kjønnsorganer..osv...."

  Her er greia; er det lov? Eller er det forbudt?

  Og så - oppfølgingsspørsmål; er det lov - eller forbudt - å voldta SELV når noen oppfører seg dumt?

  Tenker det klarner opp litt i ugreia.

  SvarSlett
 11. Ja selvom dere skriker høyt at klær er ikke grunnen,så hjelper ikke det når voldteksmannen fra Afganistan ser lettkledde damer og han kommer fra et land der alle går i burkha og kvinner som er lettkledde blir ansett som horer.Norske kvinner er så naive,hele verden fungerer ikke etter deres verdies,dere skjønner virkelig ikke det.Bare fortsett å skrik det er ikke klærne,og fortsett å bli voldtatt.Istedenfor å redde ræva deres,dere skal mot argumentere som barnslige mennesker.Er kvinner i Norge så tafatte skjønner det ikke at det er mange menn som har fortsatt mannsjåvinistisk tankegang på kvinner,elller lettere huleboer tankegang,bare de skjuler det bra.Mange menn tror kvinner er mindre verdt og dumme,og dere er dumme hvis dere mener det ikke er klærne som sender feil signalr,alle mine kompiser sier det er klærne,Jeg har aldri blitt forsøkt voldtatt eller noe..why?!fordi jeg sender ikke ut feil signaler..peace out,fortsett å skrik ulv ulv,ingen voldteksmenn vil høre dere..asswhipes

  SvarSlett
 12. Seriøst??? Om jeg viser kløft så er det en grunnleggende rettighet jeg har til å gjøre det. Det er ikke jeg som kvinne som må kle meg annerledes for å kunne gå ute uten å bli voldtatt. Det er de som kommer hit i den tro at norske kvinner er horer, det er de som kommer hit i den tro at kvinner er mindre verdt enn menn som SKAL og MÅ læres at det er feil feil feil å tro. De skal læres til at kvinner er likeverdige og at vi som de kan gjøre som vi vil i klesveien. Å nekte for dette er som å be oss gå tilbake til steinalderen. Lyst til å gå tilbake dit?

  SvarSlett
 13. mailer piller til innlegg #2 @ 18:49...

  SvarSlett
 14. @ 18:49, det første

  Jeg tror vel strengt tatt det er du som har problemer med å holde ting fra hverandre.

  Du siterer et annet innlegg: ".... Er det lurt å : gå med et skjørt som knapt skjuler rumpeballan?Er det så lurt med et slikt skjørt, å gå truseløs?Er det lurt å danse med drita mannfolk i en slik bekledning...vri rumpeballan opp etter kjønnsorganer..osv...."

  Slik jeg forstår din kommentar til dette sitatet så mener du at voldtektsmenn burde forstå at det er forskjell på ting som er lov (som det som siteres) og ting som ikke er lov (som voldtekt). Stemmer dette?

  Jeg tror de aller fleste voldtekstmenn forstår at de gjør noe ulovelig, akkurat som ved alle andre lovbrudd. En kriminell tenker ikke nødvengvis på hva som er best for alle andre.

  En potensiell voldtekstmann som har opplevd noe av det som siteres her; sett ei jente med ekstremt kort skjørt, fått gnikka seg innpå ei jente i en dans, og da muligens også blandet med alkohol, og som også mulgens er vant med at kvinner oppfører seg veldig anderledes, tenker i hvert fall ikke slik. Følelser og begjær kan ta overhånd over en hver, og da også kåtskap. De fleste vil klare og kontrolere dette, men ikke alle.

  Dette er IKKE et forsvar av voldtekt, en motbydelig handling. Det er bare et forsøk på å forklare hvordan mennesker funker, og at et ganske følelsesmessig drevet krav om å få lov til å gå med hva man vil er nok ideelt om man vil ha mindre voldtekt. Ikke kom her å si at ikke bekledning har noe å si for hva slags følelser/begjær man får for et annet menneske, ikke kom her å si at du ikke heller vil kline med en fyr med gitar, lærjakke og jeans enn en fyr med svett helsetrøye og slitt olabukse med rompesprekk.

  SvarSlett
 15. Og så - oppfølgingsspørsmål; er det lov - eller forbudt - å voldta SELV når noen oppfører seg dumt?

  Tenker det klarner opp litt i ugreia

  Det er ikke bra å gjøre et innbrudd heller.
  Jeg prater om å bruke vettet sitt.
  Lar du dørene stå ulåst og reis til spania i 1 mnd får du null av forsikring selskapet om det skjer innbrudd.
  Har du ikke fulgt branforeskriftene(branndører,brannslokningsaperat..osv) på et hotell og det blir brann så vil heller ikke forsikringen dekke et øre.
  Hva forteller dette?
  At det gå ann å bruke vettet.
  Jeg mener ikke at voldekt er bra.
  Men jeg er rimelig lei damer på byen som går rundt halvnakne..eller for den sags skkuld..uten truse under et 10cm skjørt...og som samtidig prater om å bli tatt for di indre verdiene..
  At man som mannfolk blir kåt av å se ei barbert mus...ja dets skjønner jeg.
  Men jeg sier ikke at voldtekt er bra.
  Men det går ann å bruke hodet..
  Men det er jo problemet..mange bruker ikke vettet sitt.

  SvarSlett
 16. På 1800-tallet kunne ikke kvinner gå i fred alene på gaten. Da ble de sett på som horer, og gjerne voldtatt. Så ble menneskene litt mer opplyste, og vi kunne gå i minimalt med klær. Da jeg var ung var det sågar normalt å kunne sole seg toppløs.

  Hva skjedde??? Har det sammenheng med innvandring av menn som ikke er vant til å se dette? Skal vi liksom begynne å kle oss i burka fordi de ikke tåler å se oss lettkledd? Eller er denne primitive tankegangen noe som også norske menn har? I så fall har jeg en såre enkel løsning på problemet. Hvis ikke menn tåler å se litt hud, så kan de trekke en papirpose over hodet. Hvorfor skal JEG dekke meg til fordi DE har dårlig moral? Vi lever i Norge, og her skal man kunne gå kledd akkurat som man vil. Jeg krever min rett til å gå trygg i gatene, og til å være trygg på hvilken som helst fest! Her må en serøs holdningsendring til. Og den endringen må komme hos politi, politikere og hos den heldigvis forsvinnende lille del av menn som synes det er ok å voldta. Vi skal ikke tilbake til middelalderen! Og det bør og skal være en selvfølge at vi er trygge!

  SvarSlett
 17. Noen sier "om jeg viser kløfta så er det en grunnleggende rettighet jeg har". Og du treffer spikern på hodet.

  Problemet er at alle mener seg berettiget til å gjøre, mene, tenke si, ha på seg, vise akkurat hva man vil. Alt skal være lov, alle skal være fri. Det er, så lenge man er enig med MEG! (altså, deg...)

  Jeg kunne ikke deltatt i en slutswalk. Ikke fordi jeg ikke synes jenter skal ha lov til å kle seg som de vil. Jeg synes det er hyggelig, pent og ja pirrende morsomt når de kler seg utfordrende. Få meg bare ikke til å tro at dere ikke kler dere slik for å vekke oppmerksomhet, også seksuelt. Dog derfra til å godta voldtekt i noen form er skilt av en bunnløs kløft. (nei, ikke puppekløft, nei)

  For å si det slik. Om jeg viser pikken til noen så må vel det være en grunnleggende rett jeg har på samma måte som du kan vise kløft eller mus når du måtte ønske, hvor som helst og til hvem som helst. Men nei, jeg kan ikke det og gjør ikke det, men synes du ikke jeg egentlig burde ha lov?

  Ikke det?
  Regner med at det er fordi det ikke passer deg. Så langt strakk altså individets frihet seg for deg.

  Håper du forstår at jeg prøver å fremprovosere litt kritisk tankegang til dine egne meninger. Litt resonnement. Ikke for å nødvendigvis motsi deg.

  SvarSlett
 18. Så gå naken til jobb imorgen da ...!
  Eller naken på karl johan ikveld..Du krever jo din rett..så gjør det da..
  Diskusjonen er ikke om man skal gå i burka eller ikke.
  Det er jo ikke problemet i norge.
  Burka skulle kansj heller vært innført.hehe.
  Kvinner vil aldri ta ansvar..di gir heller skylda på mannfolka.
  Så du mener at det ikke gjør noe for deg og barna dine at jeg går med pølsa mi hengans ute når jeg handler på kiwi?eller når jeg jobber som kelner.?
  Hva vil en dame med 10cm skjørt og truseløs en lørdags kveld?
  svar..
  JO.oppmerksomhet..
  Men det er jo som å bruke en magnet på metall.ei slik jente vil tiltrekke seg kåte gutter..
  thats it.
  Jeg vil ialfall ikke oppdra mine barn slik.
  Hei pia mi..husk at når du blir stor har du din fulle rett til å gå halvnakne..uansett om det er dag eller natt.
  Nei..det vil jeg ikke si.

  SvarSlett
 19. enig..
  Da har vi mannfolk vår fulle rett til å gå med pølsa ute når vi vil.
  Men uff..det er plutselig så grisete..

  SvarSlett
 20. Det er enkelte som later til å tro at å fokusere på at "dama var utfordrende kledd" er det samme som å legge skylden over på henne. Så enkelt er det absolutt ikke. Enhver kvinne bør være i sin fulle rett til å kle seg slik hun vil, men det er likevel noe vi kaller "forholdsregler".

  Vi finner disse forholdsreglene nær sagt overalt i samfunnet og livet vårt. Vi låser bil og bolig og vi ser oss for før vi krysser gaten selv om det er i et fotgjengerfelt. Det betyr ikke at tyven slipper fri om du ikke låser døra, eller at bilisten bare kan fortsette etter å ha kjørt deg ned i gangfeltet - selv om du kanskje kunne sett deg bedre for. Enkelte ganger oppfordres vi også av andre til å ta våre forholdsregler. Det kan f.eks. være en liten notis når du leser om ditt reisemål i syden: "Vi anbefaler ikke å ferdes alene i enkelte gater etter mørkets frembrudd". Det betyr fortsatt ikke at en evt. overfallsmann regnes som uskyldig om du likevel gjør det.

  Man kan gjerne rope opp om rettigheter til å kle seg som man vil, men det hjelper så forsvinnende lite når andre driter i hva DU mener er din rett.

  Jeg pleier å bruke følgende eksempel i debatter som denne:
  Jeg er fryktelig glad i den lille søte rompestompen min. Derfor beveger jeg meg ikke inn på swingersklubber som utelukkende består av tidligere voldsdømte lærkledde homser. Greit nok at det er DE som får svi om det skulle bli et rettslig etterspill, men det er JEG som får trøbbel med å gå på ramma etterpå.

  Ønsk i den ene handa, spytt i den andre - og se hvem som først blir full...

  SvarSlett
 21. Er det ikke en smule forskjell på å vise kløft og å vise pikk? Jeg viser da ikke musa mi, heller, fordi om jeg går i korte skjørt. Og si ikke at ikke menn også liker å sprade rundt og vise seg frem. Det har noe med å føle seg attraktiv å gjøre, ikke nødvendigvis å ville pule. Ser noen av det motsatte kjønn på det, så føler du deg bra. Sånn er det bare. Men om menn går rundt i trange t-skjorter og stramme shorts, så er det vel ingen som synes at de skal voldtas fordet?

  SvarSlett
 22. @Oernulf, du har rett i at det er lurt i å ta forhåndsregler. Det gjør jeg også, det. Men det er ikke til å stikke under en stol at ting har forandret seg til det verre de siste årene. Og når det en gang gikk an å gå som man ville uten å bli hetset for det, så må det gå an å få det til igjen. Det handler om innsats fra samfunnet i sin helhet. Mange tankemønstre er på ville veier her, og har gått tilbake i tid. Har man klart å bryte den primitive tankegangen én gang, så går det an en gang til. Og det begynner med protester mot det som er feil og sykt i samfunnet. At noe er sånn og slik betyr ikke at det skal fortsette å være det. I dette tilfellet betyr det at tiltak må settes i verk. Se til Stavanger. De klarte det!

  SvarSlett
 23. @ 20:32

  "Men om menn går rundt i trange t-skjorter og stramme shorts, så er det vel ingen som synes at de skal voldtas fordet?" Dette er noe av det mest urettferdige forsøket på å legge ord i munnen på andre som jeg noen gang har lest. Det er da ingen her inne som mener at kvinner skal voldtas pga hvordan de kler seg. Jeg er 100% sikker på at alle som har skrevet at jenter ikke bør kle seg så utfordrene, skriver det fordi de ikke vil at jenter skal bli voldtatt. Skjerp deg! Men du har et poeng, det er artig å bli lagt merke til. Samtidig så er det å bli lagt merke til fordi man kler seg utfordrene litt farlig pga det vekker begjær/kåtskap hos folk, og hos noen folk kan dette være vanskligere å kontrollere enn hos andre. Vi må ikke tro at moral og oppdragelse kan bryte ned alt som ligger i oss mennesker, og de aller fleste av oss (spesielt med hjelp av alkohol) kan trigges til å gjøre forferdelige ting. Vi alle har vel opplevd at følelser og/eller begjær har tatt overhånd over fornuften innimellom? F.eks. ved forelskelser, ekstremt stressende situasjoner, har ikke røykt (og er røyker)/drukket kaffe (og drikker kaffe jevnt og trutt)/spist på en god stund osv

  @ 20:41

  Kjempebra om de har fått til å få færre voldtekter i Stavanger, bare og analysere, lære og gjennomføre lignende ting rundt omkring i landet (sier jeg uten egentlig å vite hva de gjorde i Stavanger, hva har de gjort der?)
  Tror allikevel ikke vi kommer utenom det jeg sa om at vi alle mennesker har mye inni oss som vi klarer og kontrollere med moral og oppdragelse, men som allikevel kan "trigges" av f.eks. begjær. Dette hørtes kanskje veldig gammeltestamentelig ut, men jeg tror helt og fast på dette. (Er forresten ikke religiøs om noen skulle bruke det mot meg på noen måte, men jeg har vokst opp i et kristent hjm).

  SvarSlett
 24. Her er et synspunkt som ingen får lov til å si høyt: kler man seg veldig utfordrene så kan man skape man en misunnelse som kan gå over i en depresjon hos menn (og kvinner) som vet at de ikke kan få den jenta eller mannen, den misunnelige/deprimerte mannen (eller kvinnen) kan deretter møte kraftig fordømmelse fra folk om han/hun gjør noe lovlig som å stirre litt for lenge på den personen som har kledt seg utfordrende.

  SvarSlett
 25. Jeg tror ikke voldtekt er en spontan handling. Det er planlagt, tilrettelagt og så utført.

  Derfor har ikke klær noe å si.

  Syns forrestent det er kvalmt at folk prøver å forsvare at klær er årsaken. Som om det liksom er et godt påskudd for å voldta.

  SvarSlett
 26. Alle vet at menn er et billig ludder. Dem prøver å argumentere at dem bare er født som et evneveik pulenek som bare må voldta og hore rundt som luddere og horer. Men saken er den at dem ønsker ikke fokus rundt sin skitne seksualitet, derfor dem tar i bruk urimelige og ulogiske forklaringer om at dem føler seg kallet til å voldta alle kvinner som viser sin femininitet gjennom bruk av klær. Menn bruker klær og alkohol som unnskyldning for å voldta kvinner. Alle vet jo at kåte menn voldtar. Og at dem gjør det for å tilfredsstille den skitne horepikken sin. Det finnes ingen større SLUT i norge enn MANNEN selv. Det tror jeg alle begynner å skjønne nå.

  SvarSlett
 27. Jeg lurer fælt på hva jeg skal ha på meg i sommervarmen når jeg fikk kommentert nå i vinter at jeg var kledd som en hore. Sist gang jeg sjekka var det ikke slutty å gå med olabukse og vinterkåpe. Burka neste.

  SvarSlett
 28. Ja, mange menn lar seg i mange situasjoner (også planlagte situasjoner) styre av den "skitne horepikken sin". Menn er dyr med har begjær/følelser som de hver dag må bruke moral og oppdragelse til å kontrollere, dette høres kanskje middelaldersk ut, men jeg tror på dette av hele min sjel (noe også en viss Sigmund Freud gjorde om jeg ikke tar feil). En måte å trigge/gjøre det vanskligere å kontrollere dette begjæret/disse følelsene hos mannen kan være utfordrene oppførsel/klær.

  Dette er bare noe jeg sier i beste mening. Det er forferdelig når menn ikke klarer å kontrollere dette og hvor det kan føre til voldtekt. Voldtekt er motbydelig, og noe må gjøres straks for å få færre voldtekter. Jeg vil ikke at noen skal være i nærheten av å tro at jeg forsvarer voldtekt, EN FORKLARING AV EN MULIG UTLØSENDE ÅRSAK ER IKKE ET FORSVAR.

  Jeg er enig i at kvinner må få lov til å gå kledd som de vil, men les litt av hva Freud har skrevet først :)

  P.s. Jeg tror damer også kan miste kontrollen over dette begjæret/disse følelsene innimellom, sånn at ikke rasjonaliteten styrer 100%. Ekstrem sinne/forelskelse/sult osv finnes hos begge kjønn og er en FORKLARING (ikke nødvendigvis en rettferdiggjørelse) av irrasjonell (og noen ganger ulovelig) handling.

  SvarSlett
 29. P.s. 2 til innlegget over (01:06): Selvsagt må man ALDRI slutte å understreke at menn må slutte og voldta. Man må også være forsiktig med å anklage jenter som har blitt voldtatt med at det er ders skyld pga hvordan de gikk kledt. Menn som voldtar er skyldige, så enkelt er det.

  SvarSlett
 30. Det er umulig for en kvinne å ta forholdsregler. Voldtekt er skapt av menn og bare DERE setter betingelsene for å voldta på nytt. Dere tenner på så sinnsykt mye forskjellig og fordi dere er evneveike og patetiske slaver for deres egen horepikk så må dere derfor bare voldta. For selvkontroll finnes ikke i den mannlige verden. Er ludderpikken først blitt kåt er det ingen vei tilbake, i følge mannen selv. Menn er fortsatt på steinaldermentalitet og hjernen deres har ikke utviklet seg på flere 100 år. Kun kvinnene som går fremover i sin utvikling mens mennene går bakover. Det hjelper lite for en mann å ha stor pikk når han er helt blåst mellom øra og ikke kan bruke den på en forsvarlig måte. Menn bruker pikk for å slå kvinner med. Menn er noen mindreverdige sære skapninger.

  Jeg vet om jenter som har blitt voldtatt fordi dem har smilt til en mann.. Og jeg vet om jenter som ikke har blitt voldtatt når dem har hatt lite klær på seg. Forholdsregler my as!!!!! Begrepet forholdsregler blir brukt av menn, på akkurat samme måte som dem bruker begrepene klær og alkohol som unnskyldning for å voldta.

  Begrepet forholdsregler er bare en ny frase ifra menn om at menn vil fortsette å voldta og hvis du som kvinne skal få respekt må du kveste horepikken hans.. For han har nemlig tenkt å fortsette å voldta, det er det han legger i begrepet forholdsregler.

  Ikke la dere lure og manipulere, jenter av menn som voldtar. Selvsagt vil dem rette fokuset på den uskyldige for selv å ikke bli stilt til ansvar. Menn er slue voldtekspikker som gjør hva som helst for å fortsette å voldta kvinner.

  Menn som bruker ordet forholdsregler, rettet mot deg som kvinne.. Og ikke mot sitt eget kjønn(der det hører hjemme!) , er kun ute etter å rettferdiggjøre menns voldtekt. Og er mest sannsynlig voldtektsmann selv.

  SvarSlett
 31. Det ser ut som at mange menn her inne likestiller mannens kåthet med voldtekt.
  So what om en mann er kåt??!!!!
  Er dere menn virkelig så horete at dere ikke takler å være kåt uten å voldta?
  Menn er noen forbanna horer hele gjengen.

  SvarSlett
 32. Hadde ikke menn vært horer hadde ikke voldtekt eksistert.

  SvarSlett
 33. enig med det flotte innlegget 17.19 om marginalisering som årsak. men det dreier seg slett ikke bare om invandrermenn (selv om de visstnok er overrepresetert i statistikken).
  kvinners selektivitet kombinert med menns medfødte sexualdrift skaper mye uutløst seksuell spenning og frustrasjon. jeg kan godt forstå at menn forgriper seg både i hat mot avvisende kvinner, og i vanvare, når en situasjon oppstår, men samtykket ikke er tilstrekkelig dokumentert. er egentlig overrasket over at det ikke er langt flere voldtekter, så firkantet loven er, og så lite initiativ kvinner viser overfor den vanlige mannen i gata.

  forresten passe upresist å kalle menn horer.
  de er kanskje kåte dyr, eller potensielle horekunder. men svært lite typisk at menn tar betalt for sex da.

  SvarSlett
 34. Først og fremst vil jeg si at voldtekt er noe av det mest grusomme som finnes, og at jeg på ingen måte prøver å forsvare gjerningen.

  Jeg tror det er vanskelig å endre (voldtekts)menns holdninger når det gjelder voldtekt,og jeg tror (håper) ikke noen mener at det er kvinners egen feil at de blir voldtatt.

  Har sett mange dårlige eksempler på kommentarfeltet på denne bloggen, og her kommer nok et dårlig eksempel.

  Hvis man legger "godvilja" til kan man sammenligne kvinners klesvalg med å male huset.
  "Huset står sikkert et år til selv om man ikke maler det i år", for det er jo å sitte på verandaen å ta det helt med ro som er det beste om sommeren, ikke å male det j***a huset. Men de aller fleste maler huset når det trengs, fordi det kan sikre dem fra en potensiell stor krise, selv om det er mye jobb og stress.
  Hvis en kvinne lar vær å kle seg utfordrende vil hun kanskje ikke føle seg like bra, eller føle seg krenket, men hvis dette kan være med på å forhindre at en ekkel mann voldtar henne (en potensiell stor krise) er det kanskje verdt det. For etter min mening kan man ikke endre alle voldtektsmenns innstillinger når det kommer til denne saken, på lik linje som man ikke kan gjøre noe med naturens- og værets innvirkning på huset.

  Og jeg mener ikke at kvinner bør begynne å kle seg i burka, eller at det er kvinners feil at de blir voldtatt, men man bør se på realiteten og ta det derfra.

  Det er også viktig å få fram det jeg har skrevet gjelder alle menn og alle kvinner, jeg har heller ingen mål om å gi voldtektsmenn mindre skyld.

  SvarSlett
 35. Menn er horer for menn selger sex, både via nett og annonser. Disse horemennene florer i alle byer over hele verden, og det foregår i det skjulte. Men i Bergen har dem kartlagt disse horene og det finnes 28 av dem(minst!) som dem har fått registrert. Her er det nok mange mørketall.
  I oslo antas det å være tredobbelt så mange mannehorer.
  Menn som voldtar blir og sett på som horer. I tillegg til dem som horer rundt i helgene.
  Mannens kåthet gjør menn til billige luddere. Menn er horepikkens slave. Dem tåler ikke å være kåte uten å voldta.

  SvarSlett
 36. Er menn evneveike og feige når dem kaster ut sammlebetegnelser som "utfordrende kledt"? Det ordet sier jo ingenting om klesstilen til jenta. Definisjonen er forskjellig fra mann til mann. Mange eldre kvinner blir voldtatt enten på aldershjem eller til og fra jobb. Særlig at dem er utfordrende kledt. Skjerp dere menn. Eller er dere menn når dere voldtar 80 åriger og sier dem er utfordrende kledt?

  forbanna horer er det dere er som voldtar barn og gamle mennesker. Jævla AMØBER!!!!

  SvarSlett
 37. Du må være ekstremt horete når du klarer å voldta en dame som er gammel og rynkete. Hva er unnskyldningen nå da gutter?

  SvarSlett
 38. Mye useriøst her ser jeg, men jeg tror absolutt at mange kvinner bør tenke over mulige konsekvenser av å gå/oppføre seg mindre utfordrene av den enkle grunn at det kan være til beste for dem selv. Skylden for en voldtekt er selvsagt voldtektmannens. Det fins mange menn som kan være kåte uten å voldta (ja, mange av oss kan til og med klare oss uten utløsning!!!!!) Alle menn er ikke "horepikkens slave". Kampen mot voldtekt handler ikke om kampen mellom kjønn eller feminisme, men om kampen mellom kriminelle og folk som vil at den norske lov skal bestemme. Vi (begge kjønn) er i noen situasjoner styrt av følelser og begjær, men i de aller fleste situasjoner kan det kontrolleres. Forholdsregler er ikke en unnskyldning, men å unngå å ta disse kan livel lettere føre til fristelser for personer som lett lar seg friste. Alle forholdsregler er desverre ikke mulig å ta. Potensielle voldteksmenn er i et veldig klart mindretall i forhold til alle menn. Er det noen voldteksmenn (eller potensielle voldteksmenn) som leser dette, gå til psykolog og gjerne også til politiet.

  SvarSlett
 39. Menn jeg vil definere som syke finnes desverre i samfunnet vårt, og kvinner kan desverre ikke ta alle forholdsregler. Men jeg ville tro at det hadde vært veldig bra å ta de forholdsreglene man kan ta. Eller er noen uenig? Selvsagt er det inge unnskyldning for voldtekt, og ja voldtekter kan skje med jenter/kvinner som absolutt ikke kler seg/oppfører seg utfordrene, men om man i hvert fall kan få luket vekk noen av de voldtektene som skjer pga utfordrene klestil/oppførsel så hadde vel det vært en begynnelse?

  Selvsagt må alle menn som er i faresonen for å voldta skjerpe seg. Muligens bør straffen for voldtekt være strengere (det lar jeg jurister, eller andre, bestemme). Men jeg vil bare si at for å få slutt på noe så må man gjøre slutt på grunnene. Er utfordrene klesstil/oppførsel/andre forholdsregler en grunn, så må det da være fint for jenter å kunne minske antall voldtekter på egen hånd? Andre grunner må selvsagt også jobbes med å få slutt på.

  SvarSlett
 40. Forklaringer er IKKE unnskyldninger, men TIPS til hva en kan begrense/motvirke for å bli kvitt fenomenet. Alt er skrevet i beste forstand, hvis noen har seriøse forslag til hvordan vi menn kan motvirke voldtekter så kom gjerne med det. Vi menn som respekterer loven er på deres side i denne saken jenter. Hvis noen mener at jeg er på samme side i denne diskusjonen som voldteksmenn, så ser jeg på det som et GROVT overgrep mot meg (og ja, jeg blir litt såra selv om jeg er mann).

  SvarSlett
 41. Virker som mange av jentene er fullstendig blenda av at det er dems rettighet å kle seg som en hore. Selfølgelig skal dere få lov til det, og mange av oss - meg selv inkludert - synes det er pent å se på...

  ..men hvis du har unger, så ber du ikke de å gå bort til den suspekte kassebilen på hjørnet og spøre om gratis godteri.

  Greit, dere har som rettighet å kle dere som dere vil, alle skjønner at det ikke er deres feil at dere blir voldtatt, men det går jo for faen ann å ta litt ansvar for seg selv, istedet for å gå alene i mørke gater, halvfulle og halvnakene midt på nattan, når dere hører hvor mye voldtekter det er.

  Hjelper ikke med masse rettigheter hvis du ender opp drept.

  Ta ansvar for dere selv og slutt å syt om at noen ber dere gjøre det.

  SvarSlett
 42. Ingen ting kan begrense en voldtekt, derfor kan ingen forholdsregler taes for en kvinne da det ikke er hun som setter betingelsene for voldtekten.
  Kun menn som kan ta sine forholdsregler. Dem kan få psykologisk hjelp for sine horete kriminelle handlinger. Slutte å ruse seg så menn kan unngå å voldta når dem blir kåte.
  Menn er horer som MÅ ta sine forholdsregler. Det er viktig for at ikke flere kvinner skal bli voldtatt.

  SvarSlett
 43. Helt enig i at menn må ta sine forholdsregler for å unngå å bli voldtektsforbryter eller å fortsette å voldta og torturrere kvinner seksuelt. Alle menn må gå inn i seg selv og se nøye over sine holdninger når det gjelder deres skitne seksualitet og hvordan dem misbruker den for å ødelegge andre menneskers liv.

  Menn må helt klart begrense eller slutte å ruse seg for det er da norske menn forgriper seg mest på andre mennesker. Menn blir tilbakestående i fylla og skjønner ikke engang ordet nei. Pga mannens evneveike dumskap må han ta sine forholdsregler for å ikke voldta flere ganger. Nå er det jo mest norske menn som voldtar så man kan jo ikke skylde på kultur eller religion. Mannens torturering av kvinner er han selv skyld i, ingen har tvunget han til å voldta og lemleste henne. At menn har splittet personlighet får dem søke profesjonell hjelp til, så horepikken deres slutter å voldta.

  Kåthet sitter i hjernen. Er du ikke mann nok til å beherske din egen kåthet bør du gjøre alle en tjeneste å forsvinne fra jordens overflate. Du er uansett ingenting verdt. Kvinnene har mer verdi enn deg. Dem er ikke i nærheten av å være en hore som det du er som mann.

  Menn er en skam for sine barn, sine foreldre og sine kjærester/koner.

  Det er skammelig å være mann i dag. Alle ser på menn som potensielle voldtektsforbrytere. Noe som det også er noe i.

  SvarSlett
 44. Menn kler seg som horer om sommeren eller verre enn en hore, dem går toppløse. Da er det vel fritt fram for bifile menn å voldta dem?!

  SvarSlett
 45. Det finnes ett eneste interessant innlegg i denne debatten og det er Anonym 01 juni kl 17.19. Det er vel også det eneste innlegget jeg har sett de siste dagene som viser et snev av forståelse.

  Til alle dere andre: Jeg tror personlig at klærne er mer eller mindre irrelevante, mens grad av beruselse (mangel på evne til å forsvare seg), omgivelser (mangel på fare for å oppdages) er mye mer avgjørende. Ja, det er nok enklere for en voldtekstforbryter å løfte opp et miniskjørt og voldta en truseløs jente enn å måtte kle av noen, men da en voldtekt sjelden er seksuell, men mer et ønske om å dominere noen er dette en mindre detalj tror jeg.

  SvarSlett
 46. Det sier seg selv, at når du har lite klær, miniskjørt osv. Så er det jo mye lettere for svinet å voldta, enklere å rive av en truse, enn å måtte kjempe med en åletrang jeans..! Samme er det med joggebukser, klær som er lette å få av, eller som i skjørt osv, som du slipper å ta av..! Hadde ei stygg bælfeit kjærring gått naken, kontra ei hot dame med jævlig trange bukser. Hadde den nakene vært første offer i en overfalsvoldtekt, i voldekter der dama tar med mannen hjem, er det andre kriterier i bildet... Skal du på byen, ta på jeans, og om mulig ett belte som er vanskelig å få opp... Har du klær som er vanskelig og tidkrevende å få av, er du ganske så sikker..!

  SvarSlett
 47. Klær og rus er irrelevant, så lenge politiet oppklarer 78 voldtekter av 950. Resterende blir henlagt grunnet manglende bevis.
  Her er det fritt frem, det er lovløst, og uansett er det offerets skyld. Det kriminelle blir beskyttet inntil det motsatte er bevist.
  Vi skulle gått tilbake til Norrønt tid og håvamål, satt mannen i gapestokken og kappet av han pikken.
  Kansje han da hadde sett konsekvensen av sitt undertrykte sexuelle behov.
  Inntil da må jenter stå på og ikke gi seg ved at saken hos politiet blir henlagt grunnet manglende bevis, vi må ikke gi oss! Jo fler sivile saker som blir ført i dette landet, jo fler voldsofferutbetalinger skjer på statens bekostning. Dermed burde politiet få økt resurser og større kunnskap om å sikre bevis og ivareta offerets rettigheter.
  At polititet, som beskyttere av loven, kan i det hele tatt gå ut og si at jenter må passe seg, for lite ressurser osv er for snevert. De har en jobb å gjøre!

  SvarSlett
 48. Anonym 02 juni 10:35 Jenter må faktisk passe på seg selv slik alle andre må det også. Vi, som voksne mennesker, kan ikke overlate alt ansvar for trygghet til politiet. Verden er ikke slik. Ja politiet har en jobb å gjøre, men når de ber oss om hjelp så kan vi også være forsiktige. Jeg klarer stort sett å ikke drikke meg for full, gå alene i mørke bakgater, ikke bli med fremmede hjem etc uten å føle at jeg er frarøvet noe. Vi må bare innse at det finnes overgripere, voldelige personer og andre kriminelle elementer der ute og de gir en god flyvende faen i offerets rettigheter, eller hva som er moralsk riktig.

  SvarSlett
 49. Vel og bra at kvinner (og menn) skal få kle seg som de vil osv
  Men, hva med de som faktisk synes det er ubehagelig å sitte på et utested med jenter som kunn har en tynn sstoff remse over brystvortene og skjørt som ikke gir noen tvil om at hun bruker sort g-streng?
  Det er faktisk fler mennekser i byen enn de som vil kle seg som har de ikke noe de skal si, eller skal de da forlate utestedet og holde seg inne hele sommeren?

  SvarSlett
 50. Jenter kler seg for å tiltrekke menn eller føle seg bra med seg selv. Det har alltid vert sånn å det kommer alltid til å være sånn.

  Menn klarer fint å kontrolere kåtheten sin. Men der igjen finnest det "ustabile" tilfeller.

  JA jenter burde få kle seg som de vil.
  MEN jenter burde også tenke over konsekvenser det kan få, ikke alle er stabile og friske i hodet.

  Så hvorfor kle seg lettkledd når du VET at det er en kjangse for at en person kommer å voldta deg?

  Der igjen er det mange andre som blir voldtatt som du sier. Barn, gamle etc.
  men jeg kan nesten gjette at de som voldtar unge tiltrekkende kvinner er IKKE de samme som voldtar unggutter osv.

  En siste ting. Mennesker er ikke hus eller moreller. Vi er mennesker, alle har forskjellige tankeganger og psyker. Jeg synest det er forferdelig at dere kan sammenligne indvid med materialistiske ting.
  Jeg skjønner hva dere skal frem til, men det blir fortsatt feil.

  SvarSlett
 51. De fleste voldteketer skjer av en person offeret har i omgangskretsen sin. Derav heller ingen grunn til å legge unnskyldninger på klær. Det er moralen det er snakk om, og ett fåtall er såkalte overfallsvoldtekter av ukjent person. Og jeg kan forstå at det er vanskelig å finne DNA til gjerningspersonen. Jeg kan fosrtå lettkledde tøs på byen med dårlig selvbilde som må hore seg til ønsket (u)oppmerskomhet, men det er vel ikke det denne debatten skal handle om?...
  Ærlig talt er det moral og rettferd ovenfor de som blir voldtatt. Hvor er retterferden i dette her? Hvor langt skal offeret gå for å få sin rettferdighet? Til og med her mener mange at kvinner selv legger opp til en voldtekt. Det har ingenting med at jenter ikke klarer å ta vare på seg selv. Det blir fryktelig feil og forsvare en voldtekt, og det er det mange her som nå gjør...

  SvarSlett
 52. Veldig mye bra som blir sagt her.

  Det må være hevet over enhver tvil at en ved å kle seg utfordrende ikke inviterer/aksepterer voldtekt. Det er klart at bekledning kan få det til å bruse i enkelte av oss, og at alkohol kan komplisere det hele ytterligere.

  Men jeg vill ikke tro at en overfallsvoldtekt er blir utført av en som har sett litt for mye hud på byen,drukket litt for mye og så raver gatelangs på jakt etter en enslig jente.

  Her er det vel snakk om noen syke j*** som har en feilkobling en plass, mulig at det henger sammen med kvinnesyn generelt. Dette er de "enkle" voldtektene, ingen er eller vil noen gang være itvil om hvem som er offer og hvem som er overgriper. Og det er etter min mening her at kleskoden kan slå inn. (For all del, en bør nok utvide denne gruppen til også å ta med seg "overfallsvoldtekter" som finner sted på uteplasser, avvikere med ett forvrengt kvinnesyn tar istedenfor å få.)

  Men, det er endel voldtekter som er en hel del mer nyanserte. Det å kle seg som en tøs, har ett formål. Det er å vise seg og bli sett.
  Hvis en kler seg sexuelt utfordrende, så må en regne med å bli sett på som sexuelt utfordrende. Og det er greit. Se men ikke røre, som nevnt her over så kan man ikke ta det en vil i en butikk. Se men ikke røre, samme prinsipp, og helt uproblematisk for folk flest.

  Men hva med handlinger? Er det ok å være en "luremus"? Gnikke og gni, si ting med sexuelle undertoner? Hvis vi tar en "hjernevask" tilnærming her, kan det være at noe er arv? Vi hvet jo at miljø er en faktor som vi sliter med. Men kan det også tenkest at en kommer til ett punkt der det er vanskelig å snu, og at vi alle har ett ansvar om å ikke komme til dette punktet??????????

  Den litt

  SvarSlett
 53. Når det gjelder dette med klær, så må man jo regne med at det er overfallsvoldtekter det refereres til. Og jo, denne type voldtekter handler om klær, mer spesifikt: Mangel på hijab eller niqab. For disse voldtektene dreier seg til syvende og sist om innvandring, hovedsaklig da innvandring fra muslimske land. Samtlige overfallsvoldtekter i Oslo de siste fem åra, har blitt begått av "gjerningsmenn med utenlands opprinnelse". Det betyr at noe sånt som 150-200 jenter/kvinner i Oslo har blitt overfalt og voldtatt av "gjerningsmenn av utenlands opprinnelse". Det ofrene har til felles, er at de utelukkende er ikke-muslimske jenter, og hvite.
  Trenger man noe mer for å legge to og to sammen, eller? Dette dreier seg om KULTUR og RELIGION: Muslimske menns totale mangel på respekt overfor oss ikke-muslimers kultur.
  Stans innvandringen fra muslimske land.

  SvarSlett
 54. Blir skottske menn voldtatt når dem går i kilt?er det er problem for meg at dei ikkje har noe truse under kilten? neeeeeei..

  SvarSlett
 55. Hei Maren

  Jeg leser innlegget ditt med stor iver. Og jeg har skrevet om samme tema selv nylig. En debatt som mange er svært opptatt av. Jeg mener det må være opp til hver enkelt kvinne å gå kledd i akkurat det hun vil. Norge er et fritt land, og man skal kunne gå i bare trusa eller splitter naken om så var, uten å frykte overfall og voldtekt. Nå er hverken Buskerud hvor du bor, eller Østfold hvor jeg har base, spesielt utsatt for det voldtekt, selv om det skjer også her og der.
  Men i Hovedstaden vil kvinner uansett antrekk bli voldtatt i kveld og i morgen. Fordi justisminister Storberget synes det er nok politi i gatene. Hvilket er en meget feil holdning å ha.
  De fleste voldtekter skjer om natten, og da bør det være langt flere politi i gatene, etter min mening.

  Jeg legger ved mer om mitt syn på dette i denne linken: http://www.vargas12.com/2011/06/voldtekt-av-kvinner-akseptert-2/

  Stå på Maren og takk for et godt innlegg!


  Vargas

  SvarSlett
 56. @ 18:49 skrev: "Ja selvom dere skriker høyt at klær er ikke grunnen,så hjelper ikke det når voldteksmannen fra Afganistan ser lettkledde damer og han kommer fra et land der alle går i burkha og kvinner som er lettkledde blir ansett som horer."

  Mulig det, men tror du ikke denne mannen da anser alle andre klesdrakter enn nettopp burka som horete? Så hvis jeg går på byen i jeans og t-skjorte (ikke utringet, eller spesielt trang) vil det fortsatt finnes menn som ser på meg som en hore. Hva vil du råde meg til da som norsk, ikke-muslimsk kvinne? Skal jeg ta på meg burka for sikkerhets skyld?

  Poenget er at dette blir helt umulig å forholde seg til. Om jeg så går i rustning, finnes det sikkert noen som synes jeg kler meg uanstendig... Slike diskusjoner bidrar til å tåkelegge ansvarsforholdet i en voldtektssak. Hele ansvaret ligger hos voldtektsmannen, punktum. Det er han som har forbrutt seg!

  Og skaper ikke denne debatten et ganske unyansert bilde av menn? Er det virkelig sånn at et glimt av naken hud gjør menn om til amøber, uten hjerne og impulskontroll?

  SvarSlett
 57. Jeg tror at klær som oftest ikke har så mye å si men at det handler om tilgjengelighet. Det var tidligere i vår en voldtekt av en 80 år gammel dame i Bergen, ca i 6-7 tiden om morgenen. Her er link. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Tilstr-to-voldtekter-i-nye-avhr-2503339.html

  SvarSlett
 58. hvis klær er nøkkeln til å forhindre voldtekter, hvor er det ikke voldtekt hver dag i mangtall på stranda om sommeren? Da går vi alle halv nakene.. er vi fritt vilt om vi går i korte skjørt? da kan alle forskyne seg!? Nei legg ansvaret tilbake der det hører hjemme,til overgriperen,han trenger hjelp!Ikke alle menne er ustyrelig når det kommer til drifter og hopper på damer som dyr!

  SvarSlett
 59. Kan vi slutte med den falske argumentasjonen? Kvinner står fritt til å ta på seg så mye eller så lite klær som de vil, de står fritt til å gnukke seg opp i mot enhver mann eller kvinne de ønsker på dansegulvet, de står fritt til å drikke 18 tequilashots, til å gå i 15 cm høye hæler, til å dra på byen og til å gå hjem gjennom mørklagte gater, smug og parker. Men dersom de velger å gjøre dette er en av konsekvensene en høyere odds for å bli voldtatt. Er dette så utrolig vanskelig å forstå for kvinner?

  Det handler selvsagt ikke bare om klærne, selv om et miniskjørt uten truser gjør jobben til en potensiell voldtektsmann mye enklere, det blir omtrent som om en gullsmed ikke hadde sikkerhetsglass og stålgitter fremfor vinduene.

  Som mann står jeg fritt til å kalle hver eneste annen mann jeg møter på byen ”en mammadalt av en kukkløs skinkerytter” men dersom jeg gjør det blir jeg ikke så veldig overasket om jeg til slutt ender opp på legevakten etter en omgang juling.

  Frihet og rettigheter betyr også ansvar, noe som mange kvinner ikke helt ser ut til å ha fått med seg i etterdønningene av feministbevegelsen, bare fordi du har lov til å gjøre det, evnene til å gjøre det og lysten til å gjøre det betyr ikke at du må gjøre det.

  SvarSlett
 60. Dette er en interessant debatt som vi aldri kan finne èn riktig løsning på. For de aller fleste av oss vil det ikke være riktig å gå på byen i kortkort skjørt uten truse under. De aller fleste er vel heller ikke interessert i å se alt vi har på fullt display ute på byen...

  Vi skal ha mulighet i vårt eget land til å gå med de klærne vi ønsker, etter norske normer for hva som er akseptert. Det at det kommer innvandrere fra muslimske land og syns vi er for lettkledde er noe de bør ha tenkt over før de kommer hit. Det er de som kommer til vårt land, da skal de innrette seg etter våre regler og normer. Akkurat som vi skal rette oss etter andre lands normer når vi er ute og reiser. Dersom vi kler oss utfordrende og ikke tilstrekkelig tildekt i et muslimsk land, DA ber vi om det. Men når vi kler på oss slik vi pleier i Norge skal det ikke være en overhengende fare for å bli voldtatt.

  SvarSlett
 61. Kvinner har rett til å kle seg som de selv vil.
  Men de må også være inneforstått med at det etter all sansynelighet øker sjangsen for at akkurat de blir voldtatt.

  Utfordrende bekledning øker seksuell tiltrekning fra mange menn, det er ubestridelige fakta, og om det er en mann med lavere selvkontroll, er det desverre en mulighet for at en jente får livet sitt ødelagt denne kvelden.

  Har hun skylda for dette selv fordi hun kler seg utfordrende? Absolutt ikke, det FINNES IKKE unskyldning for voldtekt. Det som derimot finnes, er en rekke faktorer som fikk voldtektsmannen til å velge deg over en annen jente.

  Holdningskampanjer er vell og bra, men det vil alltid finnes mennesker uten impulskontroll og kraftige urinstinkter som sier du skal føre slekta videre, og under påvirkning av alkohol vil sperrene bli enda mindre.

  Rett? Nei.
  Kald, hard virkelighet? Desverre.

  SvarSlett
 62. "Frihet og rettigheter betyr også ansvar, noe som mange kvinner ikke helt ser ut til å ha fått med seg i etterdønningene av feministbevegelsen, bare fordi du har lov til å gjøre det, evnene til å gjøre det og lysten til å gjøre det betyr ikke at du må gjøre det."

  Dette var så bra skrevet at jeg rett og slett passer på at folk får lest det en gang til.

  Voldtektsmenn er skyldige, de har skylden. En innbruddsttyv har skylden, men om butikkeieren glemmer å skru av alarmen så gjør han allikevel jobben lettere/mer fristende for tyven. Ikke gjør jobben lettere/mer fristende for noen kriminell!

  Alt dette skrives av menn som står sammen med kvinner i kampen mot kriminelle og den syke handlingen voldtekt. Dere må gjerne prøve å lage et fiendebilde av alle menn, men i kampen mot kriminelle som tydeligvis ikke alltid blir tatt, så må det da være fint å ha så mange på sin side som mulig?

  SvarSlett
 63. Jeg ber på mine knær jenter, les og lær fra alle disse innleggene om å tenke over konsekvenser. Det handler ikke om å fordele skyld, alle vet at voldtekstmannen er den skyldige.

  SvarSlett
 64. Er veldig sjeldent man har sett jenter i 10 cm miniskjørt uten truse på byen? Problemet er jo når man ikke kan kle seg fullstendig normalt uten å bli sett på som en hore. Har flere venniner som ikke har utfordrende klesstil i det hele tatt som har fått ropt skjellsord etter seg og/eller blitt overfalt. Å gå i smale bukser, eller bruke jakker eller skjørt som ikke går langt nedfor knærne ute er ikke uanstendig her til lands og bør derfor aksepteres! Tror derfor at det hjelper lite å snakke om påkledning, siden noen grupper kanskje mener burka er det eneste som er godt nok.

  SvarSlett
 65. La oss først og fremst se at overfallsvoldtekter og andre voldtekter er forskjellige og her se utelukkende på overfallsvoldtekter.

  Faktum 1: Det finnes menn i verden (og Norge) som ønsker å voldta.

  Faktum 2: Det finnes menn i verden (og Norge) som leter etter et offer.

  Faktum 3: En sterkt beruset kvinne er et lettere offer.

  Faktum 4: En kvinne som beveger seg i mørke og eller lite befolkede steder er et lettere offer.

  Påstand: (Forutsetning an er enig at det er slik at det finnes menn som voldtar, det finnes voldtektsmenn som leter etter et offer og man i tillegg ser at en sterkt beruset kvinne på et lite offentlig sted er et enklere offer.)

  Det lønner seg å ikke bli for full og holde seg på relativt trygge steder.

  Dessverre er det slik at kvinner fortsatt vil bli utsatt for grusomme overgrep og voldtekter. Jeg ønsker at vi gjør alt vi kan for at dette ikke skal skje, men det er umulig om ikke det er lov å be kvinner være forsiktige og se at verden ikke bare er god.

  Jeg tror personlig at påkledning er irrelevant, men at grad av beruselse og lokasjon absolutt er relavant.

  SvarSlett
 66. For å legge til min siste kommentar (02 juni 14:53) Det er ALDRI kvinnens skyld om hun blir voldtatt. Skylden er alltid og utelukkende voldtektsmannens. Likevel må det være lov å si at man selv kan gjøre enkelte grep for å minske sjansen for å bli utsatt for noe slikt?

  SvarSlett
 67. Menn kan selvsagt oppføre seg som horer men da må dem også forvente at dem blir annmeldt for voldtekt. Det er uansett de mest horete mannfolka som i utgangspunktet som blir anmeldt. Man ser aldri at anstendige menn blir anmeldt. Og det er jo fordi de lause mannfolka sender ut et bestemt signal om at dem ikke har kontroll over driftene sine og er en potensiell overgriper.

  SvarSlett
 68. Hvorfor er det ingen i samfunnet som tror at menn er uskyldige når dem først blir anmeldt for voldtekt?

  SvarSlett
 69. Muslimer og negerhanner. Vi vet at disse personene, ikke kan dy seg. Da må det handles for å stenge apekattene ute fra Norge. Kast muslimene ut av Norge

  SvarSlett
 70. Overfallsvoldtekter i Norge, dreier seg kun om fremmedkulturelle. for 30 år siden hadde vi knapt en slik voldtekssak i Norge. Nå er det en epidemi. Hva har endret seg? svar: masseinnvandring av muslimer

  SvarSlett
 71. Jeg tror ikke en halv meter på at jenter som kler seg slik eller slik blir lettere voldtatt. En normal mann vil naturligvis synes at en type klesdrakt er mer kledelig og tiltrekkende enn en annen, men en normal mann finner det ikke på noen måte tilbørlig eller opphissende å tiltvinge seg sex med en kvinne som ikke har lyst. Jeg, som mann, kan ikke forstå hvorfor enkelte menn voldtar. Jeg kan forstå at folk som ikke har penger kan fristes til å stjele. Men jeg kan ikke forstå voldtekt.

  SvarSlett
 72. Hvorfor blir norske menns seksualitet sett på som skittent, urent og horete... mens kvinners seksualitet blir sett på som noe vakkert og rent?

  Kan det være fordi norske menn voldtar mest av alle nasjoner? (og da ser jeg bort i fra krigsherjede land hvor dem bruker voldtekt systematisk som våpen)

  SvarSlett
 73. Det er tydelig at menn som legger skyld på kvinners klesdrakt eller mangel på sådan, selv er potensielle voldtektsmenn. Det dukker fra tid til annen opp slike halvfascistiske uttalelser i norske medier, der f.eks. en jurist eller politimann mener kvinnene bærer skyld i enkelte voldtektssaker. Det gis altså et spillerom for maktmisbruk.

  SvarSlett
 74. Anonym sa...
  Hvorfor blir norske menns seksualitet sett på som skittent, urent og horete... mens kvinners seksualitet blir sett på som noe vakkert og rent?

  Kan det være fordi norske menn voldtar mest av alle nasjoner? (og da ser jeg bort i fra krigsherjede land hvor dem bruker voldtekt systematisk som våpen)

  02 juni, 2011 15:53

  Til deg som skrev ovenstående kommentar:

  Voldtekt handler i utgangspunktet ikke om seksualitet, men
  om maktmisbruk og overgrep. Det er ingen som påstår at
  mannlig seksualitet er skitten.

  Dessuten burde du ikke slenge ut påstander om at "norske
  menn voldtar mest i hele verden" uten å legge frem kraftig
  dokumentasjon på dette. Var jeg blogger ville jeg slettet
  kommentaren din, slike påstander er rent trolleri etter min
  mening.

  SvarSlett
 75. Man ser jo igjen og igjen at menn som blir anmeldt for voldtekt er de mest utagerende og har en billig fremtoning.
  Ingen normale menn blir noengang anmeldt for voldtekt og det fordi dem utstråler verdighet og har integritet.

  Mens de billige mennene utstråler villighet og billighet på en uverdig måte som gjør at mennesker rundt dem oppfatter dem som potensielle overgripere.

  Det er jo ikke for ingenting at det sies at menn som klarer å tiltrekke seg såpass mye oppmerksomhet at dem i utgangspunktet blir annmeldt, også er skyldige inntil det motsatte er bevist.

  Menn som teer seg som en hore fortjener å bli behandlet som en.

  Det blir litt feigt av menn å påstå at dem voldtar fordi dem er fulle og rusa på noe. En mann må være en hore fra før av, for i det hele tatt å bli en voldtektsmann.

  SvarSlett
 76. “Vi skal ha mulighet i vårt eget land til å gå med de klærne vi ønsker, etter norske normer for hva som er akseptert. Det at det kommer innvandrere fra muslimske land og syns vi er for lettkledde er noe de bør ha tenkt over før de kommer hit. Det er de som kommer til vårt land, da skal de innrette seg etter våre regler og normer. Akkurat som vi skal rette oss etter andre lands normer når vi er ute og reiser. Dersom vi kler oss utfordrende og ikke tilstrekkelig tildekt i et muslimsk land, DA ber vi om det. Men når vi kler på oss slik vi pleier i Norge skal det ikke være en overhengende fare for å bli voldtatt.”

  Slutt å diskutere deontologisk og tenk konsekvensialistisk i et lite sekund, man skal også i et land med ytringsfrihet kunne si akkurat det man mener uten å bli straffet for det, men dersom en mann gikk ut og sa at ”Kvinner er skyld i voldtekt” ville jo han mer eller mindre bli en sosial paria etterpå. Dersom noen uttaler seg kritisk til innvandring og får ”Rasist!” stemplet på seg har jo dette den sammen effekten.

  Det er her ikke bare snakk om klær, men den rekken av kumulative risiko økende avgjørelser kvinnen har tatt i forkant. Dersom vi snakker rent om overfallsvoldtekter kan jeg si ganske så klokkeklart at dersom de kvinnene som i år har blitt offer for dette hadde tatt en drosje hjem, tipset sjåføren en 50 lapp og bedt sjåføren følge dem til døra eller bare vente med å kjøre videre til de var kommet innenfor døren ville majoriteten av disse kvinnene ikke blitt voldtatt.

  Er det at de ble offer deres skyld? Nei, men det at de var i en situasjon hvor oddsen for å bli voldtatt var mye høyere enn den normalt ville vært er kvinnens skyld.

  Rent prinsipielt er jo jeg også mot voldtekt, men jeg er også smertefullt klar over at eksistensen av mennesker som ikke har dette prinsippet er et faktum. Det følger da at mitt prinsipp har null verdier ovenfor en slik person og at jeg derfor ikke kan lene meg 100 % på mine prinsipper men faktisk må forholde meg til realiteten.

  ”Vær mot andre slik du ønsker at andre skal være mot deg” ville vært et fantastisk prinsipp dersom alle hadde 100 % de samme verdier, prinsipper, moralsk ståsted, kultur og så videre, men det funker ikke så veldig bra.

  En masochist liker jo å bli slått, ydmyket og så videre, så man kan jo argumentere for at en voldtektsmann er en masochist som lever etter den gylne regel.

  Som jeg har sagt før er jeg prinsipielt mot drap, men jeg støtter Amerikas nye ”overrask voldelige religiøse ekstremister mens de sover og skyt dem i trynet” program. Men da må man jo vite at ”prinsipp” ikke betyr noe som alltid skal etterfølges i henhold til den filosofiske definisjonen, det er en regel som stort sett alltid kan etterleves.

  SvarSlett
 77. "Kvinner vil aldri ta ansvar..di gir heller skylda på mannfolka."

  Mener denne anonyme personen at det er kvinners ansvar at de blir overgrepet?
  Synes de som ikke evner å diskutere på en saklig måte kan la være å kommentere.
  Det er viktig å påpeke at det er ALLTID voldtektsmannens feil og ansvar!

  Er enig i at det kun er et saklig innlegg her om årsakene til voldtekt, men selv ikke denne personen klarer å gi et riktig bilde av voldtektsmannen. Sakene er langt mer nyanserte enn som så!

  Det er trist å se så mange sinte menn som har blitt fristet av fristerinner ute på byen, og føler at de da har sin rett til å fnyse ut usaklige kommentarer på internett uten hensyn til andre mennesker...


  Ønsker at en alltid må signere med ekte identitet når en kommenterer på internett. Skulle likt å sett hvor mange av disse som hadde turt å uttale seg, om hele Norge fikk vite hvem de var!

  SvarSlett
 78. Menn generelt argumenterer for at det er klærne eller mangel på sådann som gjør menn til voldtektsforbrytere.

  Morsomt å lese hvordan menn selv argumenterer for at voldtekt handler om sex og kåtskap, noe som vil felle absolutt ALLE menn som voldtektsforbrytere. Alle menn er jo kåte fra tid til annen, og da er de automatisk en voldtektsforbryter?!

  Hvor sær er man ikke som mann når man klarer å fremstille ALLE MENN som potensielle overgriper bare pga klær?!

  Menn skyter seg selv i foten for hver gang de prøver å rettferdiggjøre voldtekt ved å snakke om forholdsregler. Hvor dum går det ann å bli egentlig???!!!!!

  SvarSlett
 79. "Det er her ikke bare snakk om klær, men den rekken av kumulative risiko økende avgjørelser kvinnen har tatt i forkant. Dersom vi snakker rent om overfallsvoldtekter kan jeg si ganske så klokkeklart at dersom de kvinnene som i år har blitt offer for dette hadde tatt en drosje hjem, tipset sjåføren en 50 lapp og bedt sjåføren følge dem til døra eller bare vente med å kjøre videre til de var kommet innenfor døren ville majoriteten av disse kvinnene ikke blitt voldtatt."

  Hva med taxi-sjåføren som voldtok da? Saken er ikke så veldig gammel.

  SvarSlett
 80. Oppfordrer herved en voldtekstmann til å dele sine tanker og væremåte!
  Er tydelig mange dumme menn som ikke forstår hva dette egentlig er...

  SvarSlett
 81. Jeg syntes ikke det er noe med klærene å gjøre! 2 av mine venner ble nesten kidnappet i asker på vei til skolen. men kom seg unna.., siden den første noboen min som også er vennen min så følgte ikke politiet med og de tenkte at det var over men da skjedde det igjen og da var politiet der så kidnappings forsøkene sluttet. Jeg har heller ikke noe imot politiet. men det er faen i nærheten at de kler deg som horer osv. Jeg er ikke enig med at det er sånt, enten er det bare pedofiler desperat etter oppmersomhet ellers er de bare psykepater som kidnapper jenter på alle slags alder for forskjellige grunner. Enough said.

  SvarSlett
 82. Klage på menn, hadde kvinner hatt pikk, ville det vært flere tusen voldekter mer i året enn nå. Voldtekter som skjer i hjemmet hos offer/gjerningsmann, kan ikke sammenlignes med en overfalsvoldtekt. Der det i mange tilfeller er anger med i bildet, når den værste rusen har lagt seg osv. Når man beggyner å tenke på at man har vært utro og alt det, og for å gjøre det enklere for seg selv, gjør man det til en voldtekt. Og JA det er fortsatt noen som blir seksuelt utnyttet mot sin vilje, på nachspiel og andre fester. I en overfalsvoldtekt er det tilgjengeligheten på offeret som er målet. Menn blir jo overfalsvoldtatt. Men folk som kommer fra land der kvinner er null verdt, burde ikke fått komme til ett land der likestilling står høyt. Men dog, likestilling går jo bare en vei, likestilling på mine premiser, ellers er det ingen likestilling..!

  SvarSlett
 83. Voldtektsmenn finnes overalt. Veldig mange jenter har blitt voldtatt i taxien, så der er det ikke trygt. Tar man taxi så ber man liksom om å bli voldtatt.

  En kvinne på 80 år ble voldtatt like før jul, midt i byen en søndag morgen. Så ingen kvinner er trygge så lenge horemenn ferdes fritt.
  Han som voldtok var selvfølgelig norsk, noe dem som regel er. Det var en overfallsvoldtekt. Mannen var 33 år. Den idioten kom også med en begrunnelse om at kvinnen var utfordrende kledt. Så dette BEVISER jo at menn generelt som argumenterer for dette er noen jævla amøber.

  SvarSlett
 84. En tankevekker er vel hvorfor det er så mange menn her som tar dette temaet veldig personlig! Samtidig som de prøver å lede oppmerksomheten vekk fra dem selv ved å påstå helt usakelige ting om kvinner.

  SvarSlett
 85. hehehehe... Leser lenger oppe her at noen sammenligner det å ha pikk som ensbetydende med å voldta.
  Uttalelser som "Dersom kvinner også hadde hatt pikk, hadde dem også voldtatt", beviser jo bare at menn ser på seg selv og alle andre menn som voldtektsmann bare fordi dem er født med pikk.
  Menn elsker å spytte på sin egen pikk. Så kvinnene skal slippe bryderiet.

  SvarSlett
 86. Det er like ille for en mann å argumentere om jentas klesstil som å fokusere på jentas forhåndsregler. Det er direkte skammelig og upassende som mann og du setter deg selv i en sårbar situasjon som mistenkt i en eventuell voldtektssak.

  Menn som på en eller annen måte prøver synlig eller usynlig å påføre skyld på jenta, via forholdsregler eller annet idioti må annsees å være voldtektsmann.

  Hvorfor skulle han ellers ha behov for å legge skylden på jenta? Man aner nesten en dårlig samvittighet fra menn etter at dem har forgrepet seg med at dem sier "Nei, det var ikke jentas feil, MEN.....

  SvarSlett
 87. Vi får håpe DLD kan komme til nytte her, så kan jo politiet bare bure inne de som sitter å forsvarer voldtektsmenn gjennom sine kommentarer.

  DLD=Datalagringsdirektivet

  SvarSlett
 88. ”Hva med taxi-sjåføren som voldtok da? Saken er ikke så veldig gammel.”
  Skal man nå gå ut i fra at alle drosjesjåfører er voldtektsmenn? Det er jo klart at det skjer akkurat som at det finnes et antall psykopater med politiskilt også, men statistikken vil jo vise at man er tryggere i en drosje enn gående alene på en mørk gate. Man kan jo aldri helgardere seg mot overgripere, men man kan minimalisere risikoen, ideen om at man kan være 100 % trygg er jo både naiv og lite gjennomtenkt.

  I saken rundt voldtektene i drosjer i Stavanger 2009, var jo det 4 kvinner som ble voldtatt mens en femte ble forsøkt voldtatt, hvor mange kvinner tok i samme tidsperiode drosje hjem uten at noe skjedde? Dersom tallene Chaudhry og Parapouli gauler om som blir gjennomsnittlig 14500 voldtekter i Norge per år og gjennomsnittlig 5 kvinner hvert år blir voldtatt i en drosje utgjør jo dette 0.03% av alle årlige voldtekter, da de samme to sier at majoriteten av de 12000 – 16000 i året er såkalte ”hjemmevoldtekter” vil jo det følge at en drosje bortimot er det sikreste stedet i Norge man kan være.

  SvarSlett
 89. Nå er det ikke lenger nok at en kvinne sier nei når en horemann prøver seg. Det er om jenta sier ja eller ikke som er det avgjørende for om han er en voldtektsmann eller ikke.
  Dersom jenta ikke sier nei og heller ikke sier ja, har han voldtatt henne. Og svinet bør da bli annmeldt.

  SvarSlett
 90. Til Scelerant:

  Poenget er at selvom du tar forhåndsreglene er det FORTSATT en risiko! Dessuten er det ikke bare i Stavanger det er problemer med drosjesjåfører. Du kan jo lese din statestikk og sitte å være smart for deg selv, men faktum er at det er SVÆRT STORE MØRKETALL i disse sakene!

  Kanskje du synes det er greit at ca 14500 jenter blir voldtatt og anmelder i Norge hvert eneste år!? Problemet ditt er at der du bare ser tall, er det faktisk snakk om et stort anntall individe liv som blir ødelagt!

  SvarSlett
 91. Overalt hvor det finnes menn finnes det også voldtekter.

  Det blir for latterlig å påstå at det kun finnes voldtekter i stavanger. Spesielt når virkeligheten er en helt annen, taxivoldtekter finnes det mange av over hele landet.

  Menn som er så til de grader naive og lite intelligente bør holde seg for gode til å kommentere her inne. De driter seg så til de grader ut at intelligensen til alle menn blir det automatisk satt et stort spørsmålstegn ved.

  SvarSlett
 92. Har skrevet det før, og skriver igjen: en begrunnelse er ikke nødvendigvis en rettferdiggjøring. En begrunnelse er ikke nødvendigvis å legge skylden på den andre part. Om man allikevel klarer å avdekke en grunn til at noe ulovelig og motbydelig skjer, så kan man stoppe det fenomenet som legges til grunn for den ulovelige handlingen og dermed også forhåpentligvis minske farene for at den ulovelige handlingen skjer. Dette vil også gi den anklagede mindre grunner å legge skylden på, og det erbra for skylden ligger ALLTID hos voldtekstmannen.

  Jeg skal ikke si at jeg vet alle grunner til voltekdt, men jeg vil tippe at ting man kan gjøre noe med (som jeg vil anta kan være grunner) er: Kvinner: Unngå utfordrene klestil/oppførsel, unngå for sterk beruselse, ikke vær alene ute når det er mørkt, pass spesielt på i taxi. Menn: Om noen av oss er i faresonen må vi lære oss disiplin og gjerne gå til psykolog, voldteksmenn må melde seg frivillig til politi. Politikere: flere politi, vurdere strengere straff for voldtekt? Analysere og vurdere alle måter man kan klare å få høyere oppklaringsporsent på voldtekstsaker på.

  SvarSlett
 93. Legg fan meg ut bilder av ALLE voldtektsmenn som enten bare er mistenkt eller dømt, så kan man vite hvem man skal holde seg unna! Eneste forhåndsregel som fungerer!

  SvarSlett
 94. Hvis du selv er en billig mann, dvs lett på tråden og du prøver deg på en jente blir du automatisk sett på som en horemann.

  ...Og dersom du ikke stopper opp hvis du ikke har hørt henne si "JA" da er du en voldtektsmann.

  Slik gjør menn seg selv til voldtektsmenn. Dem viser seg som horer og hiver seg over henne i påvente om at hun skal si nei.

  Hvis menn ikke hører at hun sier nei, så voldtar han henne fordi hun ikke har gitt sitt samtykke.. Dersom hun sier nei så voldtar han henne for det.

  Derfor blir menn sett på som overgripere i samfunnet og i media fordi menn bare fortsetter sine horete handlinger uten at jenta har sagt konkret JA.

  SvarSlett
 95. Menn som er oppført som mistenkte i voldtektssaker blir sett på som skyldige, av samfunnet. Han vil ALDRI kunne renvaske seg etterpå.

  SvarSlett
 96. alle menn med sexualdrift/sexualliv er potensielle voldtektsmenn, fordi dersom man kunne tenke seg å ha sex med en kvinne, kunne det også tenkes denne kvinnen ville definere det som en voldtekt og muligens gå til anmeldelse, fordi hun angret eller egentlig ikke hadde så lyst og det skjedde likevel.

  dessuten kunne det hende kvinnen var påvirket av alkohol, eller på annen måte mistet bevistheten før eller etter penetrering.
  da er det pr definisjon voldtekt.
  til og med handlinger tilsvarende dr.lek eller gynekologisk undersøkelse er vel voldtekt så fort kvinnen føler inni seg at det er uønsket.

  hvis man derimot bare er voldelig og mishandler en kvinnes underliv uten noe sexuelt motiv, da er det plutselig mindre kriminelt.
  vold er jo ikke så syndig som sex!
  alt som har med mannens sexualitet å gjøre er liksom så inni hampen forkastelig og skulle vært totalforbudt, med kastraksjon og livstid i fengsel som minimumsstraff.

  hvorfor skjer det tyveri?
  hvorfor skjer det terror?
  pga "fattigdom" og sjevfordeling av ressurser.
  hvorfor skjer det voldtekt?
  pga sjevfordeling av tilgang på fitte.

  kan det være mer stas å voldta en sexuelt attraktiv/ utfordrende kledt kvinne?
  ja fordi det oppleves kanskje som sexuelt samkvem med henne har større verdi.
  kan en hvilken som helst kvinne, gammel eller ung duge?
  ja, fordi en sexuelt utsultet mann tilslutt tar hva han kan få tak i, dersom risikoen ikke virker påtrengende.
  sånn er mannens sexualdrift.

  både pene og mindre pene blomster får besøk av bier.
  la oss ikke kriminalisere dette.
  se heller på mulighetene til å gjøre flest mulig mest mulig tilfredse i samfunnet.
  da må man ikke gå i den fellen å tro at menn flest blir sexuelt tilfredse så lenge det er en liten mulighet for at de kan få seg en dame en gang. (sånn er det kanskje for kvinner, men ikke menn)
  mannen trenger mye sex og tilgang på varierte partnere. slike drifter er resultat av evolusjonen.

  la oss fordele tilgangen på fitte slik at vi unngår frustrasjon og desperate handlinger.
  se heller på voldtekt som selvtekt, eller en indikator på at noe kan forbedres, en slags robin hood virksomhet. man tar ressurser man ellers er utestengt fra.
  hovedproblemet er ikke at noen forsyner seg, men sjevfordelingen!

  dersom man ikke på egenhånd klarer å dekke sitt sexbehov, så burde man kunne melde behovet til bydel/kommune, og søke om hjelp til dette (tilsvarende behov på andre funksjonsområder)
  så ble det et offentlig ansvar å finne en løsning så innbygeren fikk hjelp, og ingen behøvde å voldta.
  sexualitet er egentlig ganske naturlig.

  SvarSlett
 97. Siden vi alle er enige om at menn har eneansvaret for voldtektene som blir begått er det veldig viktig at dem tar forholdsregler så ikke flere kvinner blir voldtatt. Menn må drikke mindre så dem ikke voldtar så ofte. Slike ting kan dere menn gjøre for å redusere voldtekter. Og dere bør være mindre horete utad, mange av dere ter dere som billige ludderpikker ute på byen. Da blir dere og stemplet som løsslupne voldtetsmenn.

  SvarSlett
 98. Grunnen til at mannens seksualitet blir sett på som noe skittent er fordi menn selv sier at alle som er pikk er i bunn og grunn voldtektsmenn. Menn sier at menn er født som horer og at dem derfor voldtar. Dem påstår til og med at alle menn har voldtatt en eller annen gang i livet sitt og derfor tar dette temaet så personlig.

  I følge menn, er alle menn voldtektsforbrytere. Jeg tror alle kvinner og menn er veldig enige i det.

  SvarSlett
 99. Jenter som drikker seg stupfulle og har sex med gud og hvermann, for så å angre dagen etter og anmelde "voldtekt" misbruker politets ressurser og rettsvesenet. De bidrar til justismord og må også ta ansvar for sin oppførsel. Falske anmeldelser bør straffes like hardt som den forbrytelse de anklager en uskyldig for. Det er gått mote i å hevde "jeg ble voldtatt" og dette ødelegger for de som faktisk blir voldtatt. Ingen tror på dem.

  SvarSlett
 100. Til alle som hevder at klær har noen betydning for om man blir voldtatt eller ikke:
  I land der kvinner går kledd i meget dekkende plagg fordi dette er lovpålagt, er det mange som likevel blir "tafset på av ukjente på bussen", og voldtekt er heller ikke mindre prosentvis i disse landende enn det er i Norge.
  I India har det kommet opp en debatt etter en glamourmodell(!) sin deltakelse i "Big Brother". Tematikken går også der rundt påkledning og en nedover holdning fra "moralpolitiet".

  Her i Norge baserer vi mye på statistikk, men det er problematisk i denne sammenhengen. De fleste voldtekter eller seksualiserte- voldssaker skjer i hjemmet og i nære relasjoner. Desverre blir svært få av disse sakende brakt på banen, nettop på grunn av nære relasjoner. Derfor vil ikke disse statistikkene bli den rette måten å basere årsak/bakgrunn for en voldtekt.
  Grunnen til at statistikk over annmeldte forhold viser til alkoholpåvirket-setting er tross alt at et overgrep er lettere, er at dette sannsynligvis er enklere å melde da man ikke er (på samme måte) følelsesmessig "engasjert" i overgriper. Da er det lettere å ikke føle skyld og å virkelig vite at man er blitt utsatt for overgrep. Når man derimot blir utsatt for noe i en "edru-setting", vil man med en gang få en annen skyldfølelse. "Hva gjorde jeg som fremprovoserte at vennen,kollegaen,søsken av kompiser,kjæresten ect. utsatte meg for dette?"
  Eller hvordan stiller man seg til fotball/håndballtreneren som går over streken på jenter/gutter 16 laget? "Tenåringen fremprovoserte overgrep da han/hun ofte er på trening i kort shorts, og heller ikke er sikker på sin egen grense?"

  Dette er selvfølgelig synsing fra min side, jeg har ingen statistikk å vise til. Det er jo en del av problemet siden vi kun tror på harde fakta her.

  Hovedproblemet er tross alt det etiske spørsmålet. Med en gang seksualitet blandes med vold føles dette ubehagelig. "Frigjøring" har ingenting med voldtekt å gjøre. Retten til å gå kledd hvordan man vil er heller ikke problemet. Dobbeltmoral er hovedproblemet. I tillegg er det verdt å nevne at det ikke bare er menn/gutter som voldtar (i Norge er vi barn til vi er 18 år).
  Kvinner er også innblandet i seksualisert vold som overgriper, men dette er utenkelig siden "kvinner er sarte vesen som hverken kan passe på seg selv, eller har genet for å være overgriper".

  SvarSlett
 101. Når menn voldtar og lyver om det etterpå, resulterer det i at ingen menn blir trodd. Uskyldige menn blir da ikke trodd fordi voldtektsmenn sier også at dem er uskyldig.

  Menn ødelegger for seg selv ved å lyve om voldtekt. Dem kommer ingen vei da i samfunnet. Alle tror alle menn lyver.

  Slik ødelegger menn for seg selv, dem eier ikke troverdighet lenger.

  SvarSlett
 102. Jeg hadde et veldig langt svar til enkelte her, men jeg tror jeg kan summere hele argumentasjonen til mange her inne på en kortfattet måte. De som argumenterer at menn er dyr og at kvinner ikke skal måtte moderere sin oppførsel (dvs ta ansvar for egen sikkerhet) har samme syn på kvinner som store deler av den Islamske verden deriblant Saudi Arabia hvor kvinner ikke kan gå ut dersom de ikke er dekket til og blir fulgt av en mann.

  ”Menn er dyr som ikke kan kontrollere seg selv, og kvinner er ikke kapable til å ta ansvar for seg selv” er det dere argumenter, ser dere ikke hvor paradoksalt det er at kvinner som her forsvarer sin rett til å gå ut med en tråd som knapt dekker klitoris, vandre rundt med en promille godt over 3 klokken 3 på natten i mørke smug har samme syn på kjønnene som Taliban.
  Gratulerer folkens.

  SvarSlett
 103. Til hun som påstår at alle menn er potensielle voldtektsforbrytere fordi de har penis så tror jeg kanskje du har en smule mørkt syn på dagens menn. De aller færreste menn voldtar. Det tror jeg de fleste er enig i.

  Når det er sagt så føler jeg at enkelte her ufarliggjør voldtekt med å omtrent påstå at kvinner lyver, angrer dagen derpå mm. Jeg tror absolutt ikke dette er tilfelle. Jeg tenker at terskelen for å anklage, eller anmelde et annet menneske for noe slikt er veldig høy.

  Dersom man også tar de tilfellene der man egentlig ikke har lyst på sex, men gjør det likevel, inn under voldtektsbegrepet så er det endel menn som også bør føle seg krenket. De aller fleste av oss har vel hatt sex når vi ikke har hatt spesielt lyst, eller angret kraftig dagen derpå. Det er ikke det jeg definerer som voldtekt og det tror jeg de fleste er enig i.

  SvarSlett
 104. Når menn ter seg som luddere på byen og prøver seg på alt som rører på seg, er det ikke rart at dem blir stemplet som horer og voldtektsmenn. For ingen normale menn ter seg som billige og voldtektsmenn.

  En mann kan ikke komme dagen der på og påstå at han ikke har voldtatt noen når han har vist seg som et billig ludder til alle og enhver i fylla. Da har han ingen troverdighet og ingen tror på han uansett.

  SvarSlett
 105. Jeg kan godt gå i minibanken og ta ut 10 000 kr cash, gå til plata og vifte med dem, for så å stikke dem i baklomma og tro og mene at dette er noe jeg har rett til. Pengene forsvinner nok.

  Det å mene at man har rett til noe betyr ikke at det alltid er det lureste. Der det finnes noe å vinne vil det alltid være kriminelle til å utnytte det. Det finnes ingen lov om at jeg ikke kan vise fram pengene mine (om det hadde skjedd hadde nok de fleste sagt at 'han ba om det'), heller ingen lov om at ingen kan kle seg utfordrende. Gjør det du har rett til, men husk at noen kan være der for å utnytte det.

  SvarSlett
 106. Menn må ta ansvar for sine voldtekter. Dere må finne ut hvorfor dere voldtar og så holde dere borte fra det som får dere til å voldta. Enten om det er alkohol, narkotika eller holde dere innendørs om dere ikke klarer å håndtere horepikken deres når kvinner bestemmer selv hva dem skal ha på seg.

  Slik kan voldtekt reduseres betraktelig. Hvis menn unnlater å ta forholdsregler vil dem bare fortsette å voldta.

  SvarSlett
 107. Man kan kanskje si da at menn som ikke tar sine forholdsregler er voldtektsmenn. For gjorde han noe for å unngå å voldta henne?
  Hvilke forholdsregler tok han i forkant av mishandlingen av henne?

  Nå er det jo norske menn som voldtar mest og dem kan hverken skylde på kultur eller religion. Voldtekter definerer alltid mannen bak anngrepet. Alt jævelskapet sitter imellom ørene på menn.
  Det ligger alltid psykologiske grunner bak mannens voldtekter.

  SvarSlett
 108. Unnskyld meg 02 juni 19:01 men VI voldtar ikke. Enkelte gjør det, men de alle fleste gjør det ikke. 300000 kvinner i hovedstaden kan være i fare for å bli utsatt for en enkelt voldtektsforbryter. Det gjør at kvinner kanskje bør være forsiktig, mens 99,9% menn som ikke voldtar ikke kan ta overordnet ansvar fordi 0,1% er psykopater.

  Jeg skal love deg en ting og det er at om jeg hadde kommet over en voldtektsforbryter så skulle jeg mer enn gjerne straffet ham.

  SvarSlett
 109. Alle menn må ta ansvar i voldtektssaker. Dere har ansvar ovenfor dere selv å unngå å bli en voldtektsmann. I følge Amnestys rapporter blir ca 16000 kvinner voldtatt hvert år, dvs jævlig mange norske menn er voldtektsmenn.

  Menn har et stort ansvar her og må derfor ta sine forholdsregler når det gjelder horepikken sin. Finn ut hva som får dere til å voldta og minimaliser deretter mulighetene dine for å ødelegge uskyldige jenters liv, via lemlesting av kvinners underliv.

  Det er vel ganske klart for de fleste her inne at det går veldig mange voldtektsmenn ute i det fri og som bare venter på å få voldta igjen.

  Hver gang menn voldtar viser han sin uansvarlighet ved ikke å ha tatt forholdsregler. Da kunne han ha unngått å voldta noen og ødelagt flere liv.

  SvarSlett
 110. Akk.. 19:32 + mange andre innlegg. Det er slike ting som ødelegger en viktig debatt. Så lenge folk som deg holder på er det umulig å diskutere dette.

  Jeg kan berolige deg med at de aller fleste av oss ikke har noe problem med å ta forholdsregler med "horepikken" vår som du så fint formulerer det.

  SvarSlett
 111. Det sies at det er en økning blandt voldtekter av gamle kvinner på aldershjem og at det er pleiemenn i 30-40 årene som voldtar mest. Særlig at disse kvinnene i 80 årene kler seg utfordrende?

  Hva er unnskyldningen deres for å voldta dem, gutter?!

  SvarSlett
 112. Det er helt tydelig at menn ikke tar forholdsregler når det gjelder horepikken sin, for da hadde ikke voldtekt eksistert.

  Horepikk = voldtektspikk

  Menn som oppfører seg som horer og billige horepikk kan ikke annet enn forvente seg å bli anmeldt for voldtekt. Man ser ikke anstendige menn oppføre seg som billige voldtektsmenn og derfor blir dem heller ikke anmeldt.

  Det er vel ingen hemmelighet at kvinner forguder anstendige menn med integritet og selvrespekt. Det er de andre horepikkene man vil til livs. Dem som horer rundt på alle og som ter seg som billige pikknek for det er også dem som voldtar til syvende og sist.

  SvarSlett
 113. Kjære 19.55

  Dersom hele ansvaret ligger på menn, innrømmer du ved unnlatelse at kvinner ikke er egnet til å ta ansvar for sin egen sikkerhet og liv så gratulerer med å ha samme kvinnesyn som Taliban.

  SvarSlett
 114. Selv om ikke alle menn voldtar fysisk så er jo det flesteparten av menn som voldtar jenter psykisk.

  90 % av alle norske menn har samme holdninger til voldtekt som reele voldtektsmenn.

  Derfor er det viktig at alle menn tar sine forholdsregler og belyser sine skitne holdninger når det gjelder lemlestelse av kvinners seksualitet.

  Menn som prøver å rettferdiggjøre voldtekt verbalt(ca 90%) henger seg selv ut som horer.

  SvarSlett
 115. Her er et scenario: To halvfulle damer går i hver for seg i en park.

  Dame A går i en flott utringet topp, trange jeans som fremhever de flotte lårene hennes.

  Dame B går i en like flott og utringet topp, men denne damen har tatt på seg sitt flotte miniskjørt som også viser de flotte bena hennes.

  Nå, hvilken av jentene tror du blir det letteste offeret her? Hvem er enklest å voldta for en desperat forbryter med dårlig tid, det kan jo komme noen rundt neste sving... Jeg tror kanskje dama i miniskjørt den som for svi, desverre. Ikke fordi hun er mer utfordrene enn hun andre, men fordi det er mest praktisk for den himla forbryteren...

  Vel det er iallefall hva jeg tror.

  Desverre så er det slik at overalt på denne kloden så er det noen som ikke bryr seg døyten om lover og den slags, det være seg tyver, mordere, svindlere eller voldtektsmenn/kvinner (ja, kvinner voldtar de også)Så for meg så handler det ikke om frihet til å gå i korte skjørter, men å passe på seg selv. Ta litt ansvar for meg selv og gjøre det man kan for å unngå å bli voldtatt.

  Andre tips er å gå sammen med ei venninne eller spørre andre kamerater om de kan følge deg hjem. Du blir nok overrasket over hvor mange av dine mannlige venner som faktisk sier ja, klart jeg kan følge deg hjem, til buss/taxi eller til noen henter deg etc.

  SvarSlett
 116. nå skjer jo de fleste voldtekter blant bekjente, så bedre å spørre en fremmed om å følge hjem da..

  det er synd på menn som voldtar. de får ikke dekket sine behov på enklere måter.

  kvinner flest bør kle av seg og by seg frem. det er det som vil redusere statistikken.

  SvarSlett
 117. Og hvorfor skal norske kvinner kle seg ut og oppfører seg som horer. Og når de går rundt utkledd så skal de hisse opp menn, og da spesielt utenlanske menn som fra sitt hjemland har en helt annen kultur og mener at horer skal behandles som det de er. Og hver gang en norsk utkledd kvinne blir voldtatt av en utenlandsk mann så er det store overskrifter i avisene, mens blir ti kvinner voldtatt av norske menn, ikke et ord i media.

  SvarSlett
 118. Den debatten ang hvordan lettkledde kvinner har lettere for å bli voldtatt har lite med sakens kjerne å gjøre.

  Voldtekt er en maktutøvelse. En undertrykkelse av en annen.

  Å si at det er pga at hun var lettkledd, er det samme som å si at alle voldtektsmenn har svart skinnjakke, jeans og joggesko.

  Har lest flere innlegg hvor det står at "om du ikke låser huset og får innbrudd..."
  ? Hvem kan gjøre innbrudd om døra er åpen? Da er det bare et simpelt tyveri, ingen som har brutt seg inn med makt, men denne sammenligningen er smakløs, og har ingen ting med voldtekt å gjøre.

  Kvinner kler seg for andre kvinner, ikke for menn!!!
  Liker venninnene antrekket, er det godtatt, menn er ikke like opptatt av klær som kvinner er, for dem spiller det faktisk ikke så stor rolle, bare hun har pupper, rompe og lår, og er kvinne.

  Ofre for voldtekt kan være menn eller kvinner, voksne eller barn, og de kan være i alle aldre og fra alle sosiale lag.
  Voldtekt er en sammensatt og alvorlig forbrytelse som rammer flere sider av ens personlige frihet, rettskaffenhet, moral og karakter. Handlingen er en grov krenkelse av offerets menneskeverd. Voldtekt gir ofte omfattende og langvarige psykiske skader, som igjen kan forårsake sykdom. Mange voldtektsofre utvikler psykiske symptomer som i offisielle diagnosesystem diagnostiseres som posttraumatisk stresslidelse (PTSD). De psykiske reaksjonene regnes for å være like alvorlige som reaksjoner etter naturkatastrofer, krig og tortur og bør behandles.
  -Wikipedia

  Videre samme side:
  Straff i tidligere tider [rediger]
  Norge har lange tradisjoner for strenge straffer for voldtekt. I følge Magnus Lagabøtes landslov var voldtekt såkalt «ubotamål». I følge Mannhelgebolken. kapittel 4 og også kapittel 5, kunne retten, om den ønsket det, dømme en voldteksmann til døden. Disse lovbestemmelsene var delvis i kraft helt frem til 1582 da det ble mulig for en gjerningsmann å slippe fra det med livet ved å inngå ekteskap. Dette forutsatte imidlertid at såvel kvinnen som hennes foresatte samtykket. Om de ikke gjorde det, måtte voldtektsforbryteren gi den krenkede parten erstatning i form av penger og gods for tapt ære. Ved annen gangs voldtekt måtte mannen bøte med livet.
  -Wikipedia

  Klær har lite med voldtekt å gjøre, det gjør det bare verre for de voldtatte kvinnene at det blir stilt spørsmål ved deres antrekk, og dermed får voldtektsmannen mer grep på kvinnen ved at hun fortsatt blir undertrykket ved spørsmål om skyld.

  Vi må ha strengere straffer, det er bevist at land som slår hardere ned på voldtekt har lavere antall voldtektsofre.
  Flere saker må opp i retten, og skyldspørsmålet om kvinnens klær må bort, for som sagt er voldtekt en undertrykkelse og maktutøvelse og har ingen ting med klær å gjøre.

  CC

  SvarSlett
 119. En overfallsvoltekt har som oftest ingenting med sex å gjøre, men makt. Og demonstrasjon om at person som overgriper har den makten. Om den person som blir voldtatt har på bukse eller skjørt har ofte lite å si for personen som overfaller.

  SvarSlett
 120. Jeg lurer på hvor mange menn som har vært med på å tatt liv etter voldtekten.

  Dere menn med skitne holdninger må være klar over at dere kan ha bidratt til at flere kvinner har tatt sitt eget liv.

  Det er like ille om ikke verre for en jente å bli bombardert med forholdsregler og trakkaseringer verbalt, å lese om menns holdninger generelt, etter å ha blitt torturert fysisk og psykisk gjennom en voldtekt.

  Alle menn har et ansvar for hva dem slenger ut av sine syke holdninger omkring voldtekt. Tenk hvor mange liv du har vært med å tatt som mann. Det er sikkert ikke få. Kanskje noe å tenke over.

  SvarSlett
 121. Klart det er synd at menn er horer og må voldta for å i det hele tatt få seg noe.. Det er jo bare et tegn på at kvinner ikke er horer.., mens gutter og menn er horer. Alle med pikk er horer. Det er jo bra at dere gutter ser det selv.

  SvarSlett
 122. Er det så vanskelig å forstå et en voldtekts forbryter kun tenker på å få makt over et annet menneske, kun ønsker å knuse den personen som han har sett seg ut som offer.

  Og med debatter om kvinners klær, skyve skylden over på henne, og 80% sjanse for å gå fri, er det jo nesten tillatt her til lands å gi etter for behovet isteden for å søke hjelp til å behandle denne tilstanden, som må være sykdom, enten medfødt eller tillært.

  Vi lager et samfunn hvor den sterkeste (sykeste) får makta i begge ender. Man både voldtar, slipper straff og holder den voldtatte undertrykket i skyldspørsmålet fordi det kunne ha vært hennes egen skyld pga feil kles-kode.

  Perfekt land for alle som ikke reagere på et NEI, jeg har ikke lyst til å ha sex med deg.

  For det handler ikke om sex, sex er noe man deler, voldtekt er å ta seg til rette, tvinge igjennom sine ønsker. Og med alkohol med i bildet, gjerningsmannen kan jo være edru, eller hinsides enhver forstand, så løfter ikke politiet en finger om ofret har drukket.

  Jeg skulle ønske vi kunne flytte fokus over på de menn som har dette behovet, som vil tvinge igjennom sin vilje, som vil ha den makten til å ødelegge et annet menneske slik disse mennene gjør.

  CC

  SvarSlett
 123. nå er det vel langt høyere andel menn som tar livet av seg. og det kan blant annet være forårsaket av den maktesløshet de føler overfor avvisende kvinner, og manglende mulighet til å få dekket sine behov.
  kvinners selektivitet og manglende generøsitet er en motbydelig makt som kan drive menn til å voldta eller søke døden.

  "nei da. vi er så søte og uskyldige. vi gjør ikke noe galt. klart vi må få bruke alle skitne triks mens vi kjemper om den mest populære mannen. vi vil ikke ta noe ansvar for menn som lider uten sex. vi vil bare friste dem og pine dem for å fiske etter blikk og komplimenter. men våkner horepikken deres, ja da skal de stekes. menn har bare verdi så lenge de oppfører seg som våre lydige dukker, med en oppgave, å gi oss den oppmerksomheten vi ønsker."

  SvarSlett
 124. Tenk at du som mann har vært med på å gitt voldtektsoffre psykiske sår og smerter, ved dine kyniske utspill i debatter om voldtekt.
  Og du er medskyldig i å ha ført henne i døden. Det må jo være noe å ha på samvittigheten din mann.

  SvarSlett
 125. Vi snakker ikke om Jens eller Mohammed som liker kvinner, og får stå av å se noe de liker: Vi snakker om de få menn som IKKE liker kvinner, som hater dem for alt de står for, som ikke bryr seg om de vil ha sex med ham eller ikke, og får stå av det.

  Hvem er disse mennene?

  Hvorfor vil de ydmyke kvinnen på en slik nedverdigende måte, ta fra henne friheten, retten til selv å bestemme, gjøre dem maktesløse med vold eller trusler eller sløvende stoffer. Hvem er de?
  Hvem tenner på en bevistløs kvinne, eller en kvinne som kjemper for sin rett til selv å bestemme hvem hun vil ha mellom bena sine?
  Og hvorfor tenner dette disse få mennene?
  Hvorfor vil de oss noe så vondt?

  SvarSlett
 126. For det første så er det ikke få menn som voldtar. Ca 16000 kvinner blir voldtatt hvert eneste år i følge Amnestys rapporter.

  I tillegg er det flust med menn med kyniske holdninger omkring skyldspørsmålet som får voldtektsoffre til å ta sitt eget liv.

  Alle de menn som direkte eller indirekte har lagt skylden for voldtekten på kvinnens skuldre har vært med på å føre voldtektsoffre i døden.. Og det er jo verre enn selve voldtekten.

  Så hvis en del menn er voldtektsforbrytere så er resten av mennene medskyldige i drap. Dere menn har jammen mye å jobbe med når det gjelder dere selv og hvilken side dere står på.

  Sakens kjerne er nemlig den at menn som ikke voldtar kvinner fysisk...., voldtar kvinner psykisk. Det siste er ofte det verste og her er det sikkert snakk om 80 % av alle mannfolk som på en eller annen måte har gjort seg selv skyldig i at kvinner har tatt selvmord etter en voldtekt.

  Dere menn som har ført kvinner i døden har desidert mest å skjemmes over. Dere har stått på barikadene og poengtert hennes skyld i voldtektssaker. Dere menn er skammelige vesener.

  SvarSlett
 127. Kan ikke dere menn bruke empati og tenke litt før dere skriver? Her er det tydelig voltektsoffer som leser.
  Det dere opplever som et angrep mot alle menn, kan faktisk være et offers raseri mot sin voldtektsmann tatt utover dere. Ikke rart, med tanke på hvilke ufølsomme utsagn noen kommer med her. Tenk litt og vær medmenneskelig. Ikke gjør situasjonen verre for de som allerede har fått sitt liv ødelagt!

  SvarSlett
 128. "nå er det vel langt høyere andel menn som tar livet av seg. og det kan blant annet være forårsaket av den maktesløshet de føler overfor avvisende kvinner, og manglende mulighet til å få dekket sine behov.
  kvinners selektivitet og manglende generøsitet er en motbydelig makt som kan drive menn til å voldta eller søke døden.

  "nei da. vi er så søte og uskyldige. vi gjør ikke noe galt. klart vi må få bruke alle skitne triks mens vi kjemper om den mest populære mannen. vi vil ikke ta noe ansvar for menn som lider uten sex. vi vil bare friste dem og pine dem for å fiske etter blikk og komplimenter. men våkner horepikken deres, ja da skal de stekes. menn har bare verdi så lenge de oppfører seg som våre lydige dukker, med en oppgave, å gi oss den oppmerksomheten vi ønsker.""

  Synes synd på deg. Mener du da at alle som har det fælt og ikke får den behandlingen av andre de selv mener de bør få, skal gå rundt å oppføre seg som de vil? Ta seg til rette, ødelegge liv, familier, venneforhold, kjæresteforhold, alt?

  Nei, hold deg ute av denne debatten din usaklige turd..!

  SvarSlett
 129. Sorry meg for at du ikke r den populære mannen! Kvinner har sin fulle rett til å velge ut sin mann selv!

  SvarSlett
 130. Ja huff menn er så stakkarslige, ikke rart de ikke får positiv respons ifra kvinner. Stakkarslige menn er turn-off spør du meg.

  SvarSlett
 131. Vær forsiktig nå, mannen er ganske sikkert deprimert og frustrert.
  Ikke gjør det verre for ham. Han føler seg sikkert misforstått og ønsker kun kontakt og at folk skal se ham, helst kvinner.

  Men poenget er at han ikke er i den rette debatten for øyeblikket.

  Dette forumet er jo litt negativ til menn som kun ønsker sine behov tilfredsstilt på deres premisser og vi er litt ømtålig for menn som føler seg forbigått gang på gang, og som er frustrert over at vi ikke bryr oss.

  Om du hadde vært i en debatt som var kvinnefiendtlig, hadde du kanskje også prøvd å forsvare ditt kjønn, og mulig at ordene dine ikke hadde falt slik du hadde ment det.

  Jeg reagerte selv på innlegget hans, men valgte å ikke si noe.

  Mitt råd til mannen er at han må oppsøke noen, legevakt eller psykisk støttegruppe eller lignende og få snakket ut om din frustrasjon.  Ta ansvar og søk hjelp.

  SvarSlett
 132. Alle skjønner jo at menn generelt trenger profesjonell hjelp. Menn som ikke voldtar fysisk..., voldtar kvinner psykisk gjennom gjentatte repetisjoner om at voldtekt er kvinnens egen feil. Sikkert en del menn her inne som er skyldige i å ha psyket ned voldtektsoffre til å ta sitt eget liv.

  Menn er enten voldtektsforbryter eller billige horer som horer rundt på alt og alle. Er ikke så veldig langt steg imellom de to væremåtene. Begge handlingene representerer å tilfredsstille seg selv uten empati og respekt for andre.

  Hva er forskjellen mellom en voldtektsforbryer og en horepikk som kjører sitt eget løp i senga og kun tilfredsstiller seg selv?
  Det er mange nyanser på voldtekt. Så de fleste menn er voldtektshorer.

  SvarSlett
 133. Idoioter.. Det går vel ikke an å sammenligne det at noen har brutt seg inn i et hus med det at noen har sex med deg mot din vilje..????

  SvarSlett
 134. Når du skal gå over gata blir du rådet til å se deg til både venstre og høyre. Selv om du bruker et gangfelt og bilene da har vikeplikt for deg.

  Når du går hjemmefra rådes du til å låse døren til huset ditt. Når du setter fra deg sykkelen din rådes du til å låse den.

  Alt dette skulle vært unødvendig. Du har retten på din side. Biler har vikeplikt for mennesker i gangfelt. Folk har ikke lov å stjele.

  Men likevel rådes vi til å være forsiktige.

  Hvorfor er det ikke lov å råde jenter til å være forsiktige ift voldtekt? Uten at dette skal tolkes som at de selv har ansvaret?

  SvarSlett
 135. Begynn i skolen , undervis alle elever om hvor grensa går. La det være klart hva konsekvensen blir når man(n) går over streken.Ápropos horete menn, det er mer betegnende å kalle dem grabukker

  SvarSlett
 136. Det dreier seg om å legge opp til en konstant "føre var innretting" i livet. Det er Islams visdom, og det er prinsipper som ikke noen skal ta personlig; det er prinsipper som grunner i nettopp den realiteten at faren for voltekt eller seksuell trakassering forekommer i høy grad, i situasjoner der mann og kvinne ender opp alene, avskjermet fra andre mennesker. Som muslim; mann og kvinne,
  skal vi for det første IKKE DRIKKE ALKOHOL eller bruke andre rusmidler. Vi skal heller ikke være der det drikkes. Vi skal heller ikke være i alenerom med motsatt kjønn utenfor nærmeste familie. Vi kler oss i stor grad anstendig: ingenting ved vårt utseende deles ut i offentligehen; Feminitet og seksualitet er forbeholdt privatsfæren. Hvilken glede skal JEG som kvinne få av å blotte meg selv for fremmede blikk? HALLO!? Jeg har ingen som helst trang til å få positiv tilbakemelding på mitt utseende.

  Dette er selvfølgelig i ikkemuslimers øyne "bakstreversk og ekstremt" - - - men hva fungerer bedre? Og hva legger bedre opp til det å ta mennesker på alvor? Jeg nyter GODT av å følge disse prinsippene og gjør slik alltid det jeg kan for å ta ansvar for meg selv og egen sikkerhet. For det er det, det dreier seg om, i et samfunn der nettopp som du sier, ALT OG ALLE risikerer å bli ofre for personer sykelige seksuelle atferd, og personer mangel på moral, empati og mangel på vissheten om at DET ALLTID er Noen som ser deg.

  SvarSlett
 137. For dere som mener klær innvirkende faktor i slike saker:

  Hvem er kvalifisert til å bestemme hva som er anstendig nok?
  Hvordan sikrer vi enighet om at anstendig skjørtelengde er nådd?

  Er det ned til knærne som er nok? Er vi sikre på at det er nok ned for alle menn der ute?
  Eller bør det kanskje rekke helt i bakken? Kanskje det ikke bør være trangt heller?
  Man skal vel ikke vise for mye av overkroppen heller. Er det pupper som bør dekkes? Eller bør skuldre /mage også dekkes?
  I noen kulturer er også hår opphissende. Får menn fra disse kulturene være med å bestemme hva som er anstendig?

  Kanskje vi bør vurdere om kvinner egentlig bør gå ut uten følge av sin mann eller en mannlig slektning? Kvinner kan jo virke svakere når de er alene...

  SvarSlett
 138. Alle kan bli voldtatt. Det er det liten tvil om. Alder, kjønn eller påkledning spiller tydeligvis ingen rolle. Vi forsøker å forhindre overgrep på en del arenaer. Eksempelvis kreves det politiattest for å jobbe med barn og unge og psykisk utviklingshemmede. Dette er et forbyggende tiltak. Det skader ikke å forbygge. For eksempel kan jeg godt kjøre uten bibelte, jeg kjører jo så foriktig. Men jeg kan jo bli påkjørt av noen som er mer uforsiktig. Ergo bruker jeg altid bilbelte, kjører bil med fler kollisjonputer enn jeg kan telle og med deformasjonssoner forran og bak, stålinnlegg i dører, ABS,ESP osv... Jeg tar for sikkerhetsskyld ansvar for meg selv og mine, for å beskytte oss mot alle idioter som er der ute. Likeledes gikk oslopolitiet for et par år siden ut og advarte unge menn mot å oppholde seg på enkelte plasser i Oslo i beruset tilstand.Dete fordi det da var stor sansylighet for at de ville bli ranet eller offer for "blind vold". Denne oppfordringen ble det ingen debatt om, selv om det er politiets oppgave å forhindre at man blir utsatt for uprovosert vold, selv om man er mamm og full og oppholder seg i området ved Oslo S. Det er andre regler for kvinner. De skal kunne gå i minimale skjørt, uten undertøy, bli sanseløst beruset, kunne sette seg i en pirattaxi for så å ikke ha noe ansvar for hva som skjer videre. Satt litt på spissen, virker det som om norske kvinner mener de skal kunne gå splitter nakne ned Karl Johan en mørk kveld, bærende på kronregaliene med 2,5 i promille og uten frykt for at noen i det hele tatt skal se på dem... I en ideel verden, så kanskje. I realiteten, neppe. Å forbygge er ikke dumt. Man trenger ikke nødvendigvis trekke i burka, men bør tenke seg om to ganger når det gjelder kombinasjonen av lett påkledning, flørtende atferd og høy promille. Er mannen passiv, blir kvinnen fornærmet, er han aktiv rissikerer han å bli anmeldt for voldtekt... Dette er ikke lett. Jeg for min del, er glad for at jeg er mann, over 40 og gift.

  SvarSlett
 139. Fantastisk bra innlegg!!

  SvarSlett
 140. Og hvem igjen var det som skulle få bestemme hva som er lett påkledning eller flørtende atferd?

  Og mener du at kvinner blir fornærmet hvis de ikke blir sett på som potensielle voldtektsoffer? Eller har du problemer med å skille mellom "aktiv" og voldtekt?

  SvarSlett
 141. Hett tips: Hvis kvinnen virker mer fornærmet etter at du ble aktiv enn mens du var passiv, er det på tide å bli passiv igjen.

  SvarSlett
 142. Bra Blogg/debatt Maren.

  Del.1 av T.J
  Jeg er helt enig i at jenter skal kunne velge hva de vil gå i, eller kle på seg. Det samme går før gutter da.

  Det jeg ikke klare å "wrap my arms arround"
  er jo det faktum at noen alltid skal klare å bryte fra seg at: Tar jenter på seg utfordrende klær, så er det deres egen feil at de blir missbrukt, og mentalt, noen ganger psykisk såret for livet.

  Vil bare si at Holy flying fuck, hvor forbanna tilbakestående kan folk i vårt land være?
  Hvis det er varmt ute å jeg som en, ikke for å skryte men greit trent gutt tar av meg t-shirten i parken og soler meg, skal jeg jo faen ikke bli hetset for å være utfordrende kledd fordi jeg "innbyder på mer kommunikasjon"
  "soling er ikke det samme som å kle seg utfordrende, å sprade rundt på offentlige plasser"
  Jøss, om noen kommer med den tanken eller så mye som hinter fram til det som ett verdig argument til å beholde trøya på, så er det faen meg noe feil med dere.

  Tenk over deres tankegang før dere åpner dere å mener noe annet.
  Jeg mener ikke å være frekk, men det er ikke noen hemmelighet at folk med dårlig selvtillit/bad selfesteem, føler for å utrykke seg fordi dem ikke vil vise seg frem i parken.

  Men beklager folkens, det er ikke noe noen kunne brydd seg mindre om, beklager but thats the truth, and as we know, truth will always hurt.
  Det jeg mener å si er at de som voldtar, å her mener jeg seksuelt trenger seg innpå en person, å direkte "forces themself" på noen, har en egen mental innstilling som ikke hører hjemme i ett sosialt samfunn.
  Å de som mener noe annet burde ta en Braincheck, fordi da er det en skrue løs noe sted, sure, jeg kommer med ypping kommentarer og erindringer her som for noen ikke vil holde mål noensteder.
  But guess what, everyone's entitled to their own opinion.

  Jeg synes fortsatt Maren har ett veldig bra poeng her, og at dere synes hun har feil, vel, synd for dere, tror ikke hun eller noen andre bryr seg om dine meninger, akkurat som at du ikke trenger bry deg om vår mening i det her temaet.

  Jeg kan virke som en som er "lett på nett"
  For de som ikke forstår utrykket, jeg mener at, jeg vet jeg later til å være kul når jeg er på nettet fremfor virkeligheten, men møt meg å jeg kan bevise at jeg tørr å stå for det jeg mener.

  Saken er den at denne typen debatter har vært gående så lenge folk kan tenke tilbake i tid, enten via skolegang, religion å all annen informasjon du har fått opp igjennom årene dine her på moder jord, jeg har ingen tros rettning, og der tror jeg mange kommer til å flippe litt ut.
  "Du Må jo TRO på noe"
  Jepp, det gjør jeg, jeg tror på ett sosialt samfunn der alles meninger blir respektert, så lenge de er rettferdigjort, og når det kommer til hvem jeg tror på, så er det ingen gud jeg trenger å tro på for å leve ett godt liv.
  Å vær så snill å ikke døm meg fordi jeg har en egen mening, ikke så mangel deler.

  Jeg mener bare at det har ikke noe å si hva du har på deg, hvor du er fra, vilken religion du tror på.
  Voldtekter er aldri rettferdigjort.
  Og om en Person som yter denne handlingen mot en annen person, sier at han eller hun gjorde dette fordi offeret "ymtet frempå med å være utfordrende kledd" så er han eller hun så trangsynt at de ikke engang kan skildre realitet fra fantasi, og de krever forståelse for dette.
  Det er ren bullshitt, å en hver som mener noe annet er like forbanna blind.
  Ja selvfølgelig er en jente i miniskjørt og tanktop tilltrekende, som for en jente er en velltrent gutt i Surf-shorts og bar overkropp mer innbydende enn en med sagge busker og hoodie, eller tar jeg helt feil?

  SvarSlett
 143. Del.2 av T.J
  Innbydende er ikke synonymt med; jeg vill ha deg NÅ.

  Har null respekt for folk som voldtar pga erfaringer tidligere i deres liv som setter dem inn på den mørke stien dem er på idag.

  Skal jeg summere opp det jeg mener så kan man vel formulere seg så lett som at:
  Ha på deg hva du vil av klær, ingen skal kunne dømme deg for det du liker å gå i, synes du det er deilig å tusle rundt i yoga-pants, å enn søt liten topp så er det opp til deg, liker du å gå i surfer-shorts og bar overkropp for å vise deg fram litt, for guds skyld gjør nå det da.
  Finnes ingen som kan stoppe deg i å gjøre noe som får deg som person til å føle deg bedre.

  Fordommer ødelegger liv, å si noe annet er å lyve for seg selv og for andre.
  Alle er vakre på en eller annen måte, og hvordan de vil vise det er helt opp til dem.

  Som ett lite eksempel;
  En venninne av meg er litt kinky/naughty av seg, litt utfordrende kan du vel si, hun virker innbydende og kan ofte gi feile signaler, men som den person jeg kjenner henne som, er hun en helt vanlig jente, som går i de klærne hun vil fordi hun trives i dem, å hun sir de får henne til å føle seg pen/vakker & Sexy, og forklarte videre at det er en av hovedgrunnen til at hun kler seg som hun gjør.
  Det hindret likevell ikke naboen hennes i og forsøke og "make a move on her" en vakker torsdag, men takket være gode gud var vennene hennes i nærheten å hørte bråket, ingenting skjedde, og naboen hennes beklaget det som skjedde, og innrømmet at måten hun kledde seg på virker innbydende men det legger ikke til rette for det som han prøvde å gjøre, og han ville forstått anmeldelsen, det ble ingen annmeldese av det her. Jeg ville hun skulle annmelde saken, men hun ville jeg skulle komme over for en prat, jeg gjorde som hun sa, og vi diskuterte hva som ville skje om han ble anmeldt på forsøk av voldtekt, saken var jo at det skjedde ingenting, hun ble ikke skadet på noen møte, men hun ble skremt selvfølgelig, ord ble delt mellom de to, men å anmelde han ville ødelagt livet hans, samme som at det ville ødelagt for den sosiale delen, man skal tenke seg om før man fordømmer folk til helvette for grunner som kanskje ikke er like relative til hva som har skjedd.
  De to er fortsatt naboer, og fra tid til annen så passer hun hunden hans når han skal på ferie, har selv snakket med mannen, å den dag idag skjemmes han fortsatt over det han gjorde.
  Gjennsidig respekt for hverandre holder samfunnet oppe, og fordommer tar den delen ifra hverandre.

  Trenger ikke leke smart her, jeg sier bare det jeg har på hjerte og noe som jeg trodde var relevant til denne debatten.
  Om meningene jeg ytret har null mening, so be it.
  "Things taken out of context can sometimes have an opposite meaning of what the starting point of the conversation was all about, that doesnt mean it's meaning is worthless.
  It mereley means you will have to look deeper into the context written to udnerstand its full point of interrest"

  (beklager for all feilskriving i dette innlegget, jeg var aldri noen expert på rettskriving, jeg var mer fan av og bare fremme min mening på min måte)

  SvarSlett
 144. Jeg nekter å tro at det bare er truseløse kvinner i minimale skjørt som blir voldtatt.

  Menn går ofte toppløs når de blir varme, vi kvinner dekker som oftest til brystene på offentlige plasser.

  Jeg er ikke gift, ikke har jeg brødre, og min far er død. Vil det si at jeg ikke kan gå ut lengre uten burka? Hallo?

  Det er blitt sagt flere ganger i dette forumet at det er 16 000 voldtekter pr år. Jeg tror ikke at en mann bare voldtar en gang pr år, så skal vi si at det er 8 000 voldtektsmenn der ute. Det er 8 000 for mye! Kan disse behandles, eller isoleres fra samfunnet? Det er tross alt lettere å gjøre noe med dette antallet enn det er å utstyrer oss kvinner med burka, tvangs-gifte ugifte kvinner, sørge for at vi ikke forlater hjemmet uten mannlig følge.

  Poenget er at disse 8 000 mennene som tenner på å trenge seg på kvinner selv om kvinnen sier nei, de er der tiltross for burka, tvangs-gifting og mannlig følge, fortsatt er der ute.

  Det er ikke KLÆR som voldtar, det er MENN!

  SvarSlett
 145. WoW, bare WoW ass.
  anonym, du nevner tall, og samfunnet vil ha fakta, kilden til tallene dine, link til der dette står, å svare at: det står på forumet gjør bare innlegget ditt mer verdiløst.

  Jeg leste hele innlegget, og først begynte jeg å like hva du skrev, men så tok Hatet ditt for menn over..

  Quote:"Det er ikke KLÆR som voldtar, det er MENN!"

  I heard capslock is cool.

  Hør her lille venn.
  Jeg er en gutt i 20års alderen, jeg tenker ofte på sex men kan si som så at, hvem gjør ikke det?
  Vilken sosialt aktivt person, både gutt og jente gjør ikke det?
  noen smartass proffessor av noe slag sa først at gutter tenker blabla så mye mer på sex enn jenter gjør, å senere kom det flere proffessorer som motbeviste dette, og la inn at jenter og gutter er veldig like på dette feltet, når det kommer til hvor mye de tenker på det.

  Det er folk som deg som har fordommer for MENN generelt som ødelegger samfunnet vi lever i.
  Ikke bare gjorde du hele innlegget ditt bortkastet lesing for resten her inne, du hadde heller ikke noe valid point med det du skrev forutenom de 3 første små avsnittene dine:

  Quote:
  Jeg nekter å tro at det bare er truseløse kvinner i minimale skjørt som blir voldtatt.

  Menn går ofte toppløs når de blir varme, vi kvinner dekker som oftest til brystene på offentlige plasser.

  Jeg er ikke gift, ikke har jeg brødre, og min far er død. Vil det si at jeg ikke kan gå ut lengre uten burka? Hallo?

  hadde du stoppet etter de ville du fortsatt hatt litt respekt her, men når du droppa hatbomben på slutten, ble bare anonymt synonymt med another retard on the internet!

  T.J

  SvarSlett
 146. det er kvinners NEI som skaper en voldtekt.
  si JA! ta initiativ selv.
  ikke spar sex til en du er forelsket i.

  SvarSlett
 147. Jeg har lest igjennom ganske mange av kommentarene her nå, og jeg har omtrent ikke sett en eneste kommentar som sier at jentene selv har skylden for voldtekt. Omtrent alle, meg selv inkludert, mener at den som utøver voldtekten er 100% ansvarlig for den handlingen han utfører, og at han bør bli straffet deretter.

  Likevel virker det som om mange av dere kvinner som leser og kommenterer her oppfatter det som om voldtektsmennene blir unnskyldt, og skylden legges på offeret... Hvorfor det? Er dere virkelig så blindet av feministisk propaganda og/eller mannehat at dere ikke klarer å lese hva som står i innleggene, og faktisk forstå det?

  Igjen: Voldekt er 100% den som voldtar sin skyld, og er forkastelig, motbydelig, og straffbart. Ingen burde utsettes for noe slikt! Likefult bør det være lov å gi råd om forholdsregler man kan gjøre for å minimere risken for å bli utsatt for dette. Det er ikke å legge skyld på kvinnene. Det er ikke å fraskrive ansvar fra de menn som utfører voldtekt.

  SvarSlett
 148. Når katten spiser en kjøttbit den finner på gata, er det da kattens skyld? Katten er bare en katt. Dette forstår kanskje norske damer når 1000vis av dere har blitt voldtatt. Dekk deg til, norske damer.

  SvarSlett
 149. Det er ikke kvinners skyld at de blir voldtatt - det er kvinners skyld at de leverer falske voldtektsanmeldelser.

  SvarSlett
 150. hvorfor er det ikke massevoldtekter på strendene om sommeren da? de som voldtar kan ikke skylde på jentene, uansett. Om en jente går naken nedover karl johan er det ingen som har rett til å tvinge henne til å ha sex! de som voldtar gjør det fordi de vil ha makt over noen. gamle damer på gamlehjemmet blir voldtatt, psylisk utviklingshemmede blir voldtatt, unge kvinner og jenter blir voldtatt. det er ikke deres skyld. utropstegn!

  SvarSlett
 151. Synes det blir litt usaklig å kritisere denne marsjen fordi den ikke demonstrer for alle typer påkledning. Poenget er vel strengt tatt ikke at en kvinne skal ha rett til å gå i korte skjørt (det har vi jo), men at det ikke skal brukes mot henne dersom hun blir utsatt for overgrep. REAL MEN DON'T RAPE!

  SvarSlett
 152. Om en jente går naken nedover Karl Johan bør hun bli arrestert og bøtelagt for blotting
  ;-P

  SvarSlett
 153. Man skal selvsagt ta avstand fra voldtekter, men å demonstrere mot dem...ehhh..ja da stopper nok voldtektsmennene sin virksomhet.

  P.S: Hvorfor arrangere slut-marsjer når alle går rundt som sluts også ellers til enhver tid? Vi vet at dere er sluts.

  SvarSlett
 154. Det er ikke alle menn som voldtar, i følge de tallene som som flere her refererer til (16ooo), så er det en betraktelig liten del av alle menn.

  Jeg liker menn, liker også å få oppmerksomhet fra dem, og joda, jeg tenker også på sex.

  Sex er noe man deler med gjensidig respekt for hverandre.

  Men voldtekt har ingen ting med sex å gjøre, det er undertrykkende, uten respekt for den andre, ydmykende, nedverdigende og en ren maktutøvelse. Det lager sår, om ikke på kroppen, så på psyken.

  Men det er ikke klærne til kvinnen som blir voldtatt som voldtar, det er de menn som har en greie som tenner dem å trenge som på en kvinne som ikke vil.

  De fleste kvinner blir voldtatt av folk de kjenner, ergo så har mannen sett dem med flere antrekk enn bare "mini-skjørtet".
  Gruppen av voldtekts menn som voldtar kone eller kjæreste ol, er veldig stor, i forhold til de voldtekstmennene som tenner på ukjente.

  Men de aller fleste menn tar avstand fra voldtekt, de aller fleste menn er noen skikkelig okay fyrer. De har sunn fornuft, respekterer kvinner og liker kvinner. Og takk for det!

  Jeg mente i forrige innlegg at det er ikke klærne som voldtar kvinner, det er de menn som tenner på å tvinge seg på en som ikke vil.

  SvarSlett
 155. Anonym over meg nå!
  Om det var deg jeg skrev om tidligere.
  (Mannehat greiene)
  Bra skrevet(Vel, MYE bedre enn det første innlegget ditt)

  16000voldtekter er ikke 16000forskjellige menn, er nok mye mindre vil jeg tro.
  Beskytter dem ikke, og skulle noen voldtatt en kvinnelig, eller mannlig venn av meg vet jeg ikke hva jeg ville gjort, bryr meg om alle mine venner på samme måte, hva de kler seg i er noe som jeg ikke bryr meg om, selvfølgelig sier jeg de skal være forsiktig men som man sier, på andre kjenner man seg selv right?

  Jeg respekterer kvinner, som de også respekterer meg fordi jeg er akkurat den jeg er, måten vi behandler hverandre på, er det som teller i det store bildet.

  Vil nok si jeg er aktiv på den seksuelle fronten også, som jo er rimelig normalt i min alder, det betyr ikke at jeg ligger rundt da, men at jeg er sosialt tilstedeværende.
  Jepp, er nok kanskje litt naiv, men jeg tror jenter å gutter kan leve sammen, uten at det skal komme noe vondt ut av det, og klær har aldri hatt noe å si for vilke motiver en voldtektsmann/kvinne har.

  Handlingen i seg selv er i mine øyne utilgivelig.
  Og jeg synes det er å synke veldig lavt, men man kan ikke ha fordommer mot en spesifikk gruppe av den grunn.

  mvh
  T.J
  twentythree!

  SvarSlett
 156. Nei det er ikke klærne som voldtar. Og i de fleste tilfeller spiller sannsynligvis heller ikke klærne noen spesiell rolle.

  Likevel hender det at voldtektsforbryteren nevner påkledning som en av årsakene til at han valgte å voldta, eller valgte nettopp det offeret han valgte. Dette gjelder i all hovedsak kun overfallsvoldtekter.

  Det må sies at dette er ingen unskyldning!! og at voldtektsforbryteren fortsatt er fullt ut ansvarlig for sin handling. Men det betyr fortsatt at muligens noen voldtekter kan bli ungått i fremtiden, dersom man på enkelte steder og enkelte tider velger å kle seg litt mer strategisk.

  Er dere kvinner virkelig så optatte av å stå på for deres rettigheter, at dere er villige til å ofre et par ekstra jenter til voldtekter, mens dere kjemper for deres rett til alltid å gå kledt slik dere vil hvor dere vil?

  SvarSlett
 157. Det er helt sjukt at kvinner skal være nødt til å dekke seg til for å unngå å bli voldtatt. Det er bare et par måter å "fikse" dette problemet på: I USA så er det slik i de fleste stater at dersom man blir dømt for voldtekt, så får man ikke en smekk over fingeren, og et par måneder i fengsel. Nei, der får man 15-20 år. Er det kidnapping/frihetsberøvelse med i bildet, kan man få livstid.
  Når det gjelder overfallsvoldtekter: I Oslo tegner det seg et klart og tydelig bilde; Samtlige overfallsvoldtekter i Oslo de siste ti åra har blitt begått av "gjerningsmenn med utenlands opprinnelse". Og ettersom det begås rundt tjue overfallsvoldtekter i året, dreier det seg dermed om rundt regnet 200 overfallsvoldtekter. Og hvilken "utenlandsk opprinnelse" er det det dreier seg om? Menn av afrikansk, arabisk eller asiatisk (i betydningen pakistansk) opprinnelse. M.a.o.: Muslimer. Og ofrene er omtrent uten unntak hvite jenter, jenter som gjerningsmannen har antatt er ikke-muslimer. M.a.o.: Muslimske menn som voldtar, velger seg ut norske, ikke-muslimske jenter. Man må være stokk dum hvis man ikke er i stand til å se dette. Så løsningen vil være å innføre mye høyere straffer for voldtekt, og stanse/begrense innvandringen fra muslimske land.

  SvarSlett
 158. Ser en av de andre Anonyme skriver: "I USA så er det slik i de fleste stater at dersom man blir dømt for voldtekt, så får man ikke en smekk over fingeren, og et par måneder i fengsel. Nei, der får man 15-20 år."

  Da spør jeg: Hva med de som blir offer for falsk anmeldelse? (Jenter som angrer, blir ferska av kjæresten o.l.) Det er ganske mange som har blitt utsatt for dette.
  FOR: Akkurat som det finnes noen syke menn finnes det noen syke damer.

  SvarSlett
 159. Vi kan ikke la være å straffe forbrytelser fordi en promille av de anklagede kanskje er uskyldig anklaget. Det er alltid en risiko for falske anmeldelser. Ikke bare i voldtektssaker. Det er blant annet derfor vi har rettsaker. Hvis det er slik at mange uskyldige blir dømt er det vel heller rettsprosessen som bør sees nærmere på. Forøvrig er strafferammen for grov uaktsom voldtekt lik strafferammen for mened.

  SvarSlett
 160. Jenter som forfalsker anmeldelser er selvfølgelig idioter de også, og de skulle vel også ha godt av å lære litt empati og konsekvens. Men det er en HELT ANNEN debatt! Til de gutter som har opplevd dette og finner det rett å kommentere her, start deres egen blogg! Lag et innlegg om akkurat dette, så kan dere få diskutere i vei og folk vil kanskje respektere deres såre følelser. Men ikke forvent å få respekt tilbake her, med slike respektløse utsagn ovenfor kvinner som har fått sitt liv ødelagt!

  SvarSlett
 161. Kan du være mer trangsynt?

  1.Det her er ikke USA
  *USA har by far ett av verdens verste retts apperat, og har mer uskyldige dømt til døden en noe annet land i verden
  *Høres ut som at å ta de som eksempel er en god ide ja..

  2.Og bruke utenlands opprinnelse i voldtekts sakene, og da nevne 200stk, når de nevner at det er 16000Voldtekter årlig, så tror jeg det utelukker at personer fra muslimske land stor for mesteparten.
  *Vet du i det hele tatt hva du snakker om?
  *Er du utdannet stats advokat og har noen som helst innvirkning på det norske rettssystemet, vet hvor vanskelig det vil være og øke straffen på en handling, og forstår du hvor mye det vil ha og si for andre handlinger som er straffeskyld verdig?

  3. Og ettersom det begås rundt tjue overfallsvoldtekter i året, dreier det seg dermed om rundt regnet 200 overfallsvoldtekter?
  *Reformuler dette så det gir mening er du snill.

  P's Og bruke USA's rettssystem som ett eksempel, der de dømmer folk til døden på manglende grunnlag, for en mnd senere og finne beviser som frikjenner en de satt nålen i, en mnd tidligere.


  Sorry anonym.
  Can't tell if stupid, or trolling!

  T.J

  SvarSlett
 162. Jenter som forfalsker anmeldelser er selvfølgelig idioter de også, og de skulle vel også ha godt av å lære litt empati og konsekvens. Men det er en HELT ANNEN debatt! Til de gutter som har opplevd dette og finner det rett å kommentere her, start deres egen blogg! Lag et innlegg om akkurat dette, så kan dere få diskutere i vei og folk vil kanskje respektere deres såre følelser. Men ikke forvent å få respekt tilbake her, med slike respektløse utsagn ovenfor kvinner som har fått sitt liv ødelagt!

  WOW, og gutter som blir feilaktig dømt, og for hele livet ødelagt er ikke på lik linje med jenter som lyver for at det skal skje?

  You sir/miss, must be trolling!
  Or are you really that dumb?
  nvm, don't answer that!

  T.J

  SvarSlett
 163. jeg er drittlei alle feministene som på liv og død skal dele ut en slags kollektiv skyld til alle menn. Har dere funnet opp arvesynden igjen , eller? Voldtekt er kun et problem for de som blir direkte berørt, offer gjerningsmann, familie osv. Det er ikke mitt problem. Voldtekt bør behandles som alle andre forbrytelser, dvs man er uskyldig inntil mottsatt er bevist. Jeg tar ikke fnugg av ansvar for andres forbrytelser, voldtekt like lite som innbrudd

  SvarSlett
 164. Helt enig i at alle menn har ansvaret i voldtektssaker.. Spesielt når alle menn er skyldige inntil det motsatte er bevist.. Det er kjempevanskelig å renvaske seg etter å ha blitt annklaget for en voldtekt. Folk vil skule mistenksomt på deg for ever etter det.

  At ikke alle menn blir dømt er synd, og det er jo rettssystemet som ikke fungerer slik det skal. 99 % av alle anmeldelser er sanne, og sinnsykt mange voldtektsmenn går fritt rundt og bare venter på å få voldta igjen.

  Menn har skapt voldtekt så menn har det hele og fulle ansvaret selv. Det er ikke slik at voldtekt er kun et problem for dem som blir direkte berørt(det var en idiot som skrev det). Alle har et samfunnsansvar. Når menn er horer og horer rundt som luddere er det ikke lange veien til å bli en voldtektsmann. Klart alle jenter blir redde, også ektemenn og kjærestene til jentene, som er skikkelige menn med empati og godhet i seg.

  Disse horene av noen menn som skriver inn her er jo ikke i nærheten til å være mann engang utifra sine hykleriske og kyniske holdninger.

  Jeg tror at disse horeguttene her inne kun er løpegutter for voldtektsmennene. De har de samme skitne og underdanige holdninger som voldtektsmenn. Derfor er dere like mye skyldige i å ødelegge jenters liv, psykisk, av dem som har blitt voldtatt. Dere er skammelige vesener uten empati for andre mennesker. Skulle ikke forundre meg om at du anonym 17.29 er voldtektsmann.

  Det er bedre at 1 uskyldig blir dømt så lenge man får tatt alle de skyldige.

  Alle menn som er blitt anmeldt for voldtekt og ikke blitt dømt, er skyldige.

  SvarSlett
 165. "Det er bedre at 1 uskyldig blir dømt så lenge man får tatt alle de skyldige." livsfarlig prinsipp og vil ikke bli innført i Norge, da dette er i strid med alle grunnleggende prinsipper i en retsstat.Det er ikke den mistenkte som har byrden med å bevise sin uskyld, det er det omvendte prinsipp som gjelder
  det er bedre at 10 skyldige går fri enn at en uskyldig blir dømt for voldtekt.
  de som ikke har forstått dette, har ikke skjønt mye

  SvarSlett
 166. Til alle menn her inne: Fysiske anngrep mot jenter som er blitt utsatt for voldtekt er like ille, om ikke verre enn selve voldtekten.

  Dere burde blitt dømt som medskyldige fordi dere fremmer rettigheten til andre menn som voldtar. Dere snakker hans sak og dere gir uttrykk for at dere har forståelse for at voldtektsmenn voldtar.

  Og dere ser på dere selv som menn?????
  Gud bedre meg, noe mer søppel skal en vel lete lenge etter.
  Menn som tenker med den billige horepikken sin, er et underdanig ludder. Er mange av dere her inne gitt.

  Tåpelige saue-skolter uten egenverdi, er hva dere er. Dere er ikke verdt driten under skoene mine engang. Så lavt på rangstigen er dere, på samme nivå som voldtektsmenn.

  Norske menn voldtar mest og da er utlendinger tryggere å ha med å gjøre.
  Så forresten at det var 3 norske menn som er etterlyst for voldtekt i dag, kanskje noen av dere er her inne?! Forundrer meg ikke utifra de skitne tankene og holdningene deres.

  SvarSlett
 167. det er vel du som er et ludder 19.26
  knullet mange niggere i dag?

  SvarSlett
 168. Grunnen til at uskyldige menn blir dømt er jo nettopp fordi politiet ikke klarer å ta de skyldige.

  Menn som har begått voldtekt og lyver om det etterpå og sier han er uskyldig, vil jo ødelegge sjangsene for at uskyldige menn blir trodd.

  Slik ødelegger menn for hverandre. Når dete er så dumme at dere lyver om voldtekt så blir jo så klart ingen menn trodd.

  SvarSlett
 169. Det er vel ikke så rart at billige horepikker blir anmeldt for voldtekt. Det ligger jo alltid noe i det alikevel.

  Menn som oppfører seg som billige lauspikker blir også behandlet som en.

  Hvis du som mannlig hore, trodde noe annet er du stokk dum og latterlig naiv.

  SvarSlett
 170. Nå er det jo en grunn for at det kun er billige horebrød som blir anmeldt. Man ser jo aldri at anstendige menn blir anmeldt.Så da ligger det jo noe i anmeldelsen.

  SvarSlett
 171. Jeg håper ikke menn er så naive at dem tror at voldtektsmenn vil melde seg selv inn når dem leser i avisen at en uskyldig mann er blitt dømt for voldtekten.

  voldtektsmenn driter i dere andre menn. Dem tenker kun på seg selv. Er sikker på at dem ler seg ihjel av at en uskyldig mann ble dømt for voldtekt. Vi jenter driter i det og, for voldtekt er mannens anvar, skyldig eller ikke.

  SvarSlett
 172. Det har ingen betydning om mannen er skyldig eller ikke, bare det er en mann som blir dømt. Voldtekt handler om menn, skapt av menn derfor ugyldig hvem av mennene som blir dømt. Han er i utgangspunktet et ludder, da det kun er billige horebrød som blir anmeldt. Hvem av mennene som tar ansvaret for voldtekten i buret er vel heller uvesentlig.

  SvarSlett
 173. Gå inn på vg.no, der kan dere lese om 3 norske menn som har utført overfallsvoldtekt mot en norsk kvinne.

  Det er ekstremt mange norske menn som er skyldige i overfallsvoldtekter de siste årene. I januar i år ble en norsk mann på 33 år tatt for overfallsvoldtekt mot en jente på 14 år og en eldre kvinne på 80 år. Horepikken er etnisk norsk og var butikksjef for egen bedrift. Ludderet sitter bak lås og slå der de fleste menn hører hjemme i sine voldtektssaker.

  Husk ikke alle de norske horepikkene blir det skrevet om når det gjelder overfallsvoldtekter.

  SvarSlett
 174. Det er ikke rart at kvinner ser på dere menn som ludderpakk, når dere er med på å holde vakt for at vennen din skal få voldta... eller at du holder kvinnen fast slik at horepikken til vennen din skal få voldta. Å påstå da at du er uskyldig i voldtekt blir for dumt. Du er selve årsaken til at horevennen din forgriper seg på en uskyldig jente.

  SvarSlett
 175. Er det mannens horeri som til slutt er årsaken til at menn voldtar?
  Da er alle menn som er billige luddere, dvs lette å få til sengs, potensielle overgripere og voldtektsmenn.

  SvarSlett
 176. Kanskje litt betenkelig at menn tror dem finner sin såkalte "mandighet" gjennom å oppføre seg som en billig horepikk.

  En horepikk er jo det motsatte av mandighet. Er alle menn like tette mellom øra mon tro?

  SvarSlett
 177. 90 prosent av alle innlegg er av en og samme person. Ei sjalu kjærring som er så stygg at INGEN vil voldta henne, og hvertfall ikke ha sex med henne. Hun har prøvd å gå naken gjennom byen på natten flere ganger, i håp om at noen ville prøve seg på henne, så hun og fikk kjenne pikk. Men skadedyrbekjempelsen har stoppet henne hver gang, forde de har trodd det var en løpsk flodhest..!

  SvarSlett
 178. WoW, hun som sier at all menn er voldtektsmenn er jo uten tvil sosialt, og mentalt tilbakestående.

  Du sier det på samme grunnlag som at vi kan si at alle jenter er horer, fordi noen få ter seg som luremus.
  Samme indefinitive beskyldelse.
  Sorry men, bare for at du muligens hadde en
  tragisk oppvekst, så la ikke det gå utover resten av befolkninga, å skal jeg være ærlig, ahdde jeg noensinne møtt deg i virkeligheten hadde jeg fått lillesøsteren min til å banka dritten av deg, for en større mannehater og kverulant retard har jeg aldri vært utfor før.

  Du er også klar over at alle tallene du leter frem er bullshitt right?
  noen som heter google, og din info holder ikke mål.
  Da er du vel også klar over at en "horepikk" aka manwhore e like tragisk som en kvinnelig hore, begge har så lite respekt for seg selv at de må ta penger for å få seg noe, det sier like mye om kjøperen som selgeren.

  SvarSlett
 179. snap, glemte og legge til noe!
  Voldtekt i seg selv, eller handlingen er ikke mannens ansvar, ALLE har ansvaret med å beskytte seg selv!

  Begynner å lure på om du virkelig er 13år, du skriver som at du er i den aldersgruppen.
  Og bare fordi du går igjennom en PMS beklagelig periode, behold dritt snakken for deg selv.

  Faktumet er at på internett er menn kvinner, kvinner er menn, og 14åringer er FBI-Agenter, man kommer ikke rundt det, man kan bare ignorere dem.
  Det kommer tydelig frem i noen av kommentarene i denne debatten som begynte bra, men bare gled ut i yet another manhate thread.
  Om du som nå sitter der bak skjermen som en 40year old virgin, sucks 2 be you, men kunne ikke brydd meg mindre.

  Drit i å legge inn de mansjåvinistiske kommentarene dine, ta springfart og hopp til helvete ut av internettet, finnes ikke en person her som respekterer dine meninger, og innrømme noe annet vil bare være å lyve for seg selv.

  P's ha en jævlig fin dag videre din lille umodne & respektløse drittunge!

  SvarSlett
 180. Applaus og trampeklapp for den!

  SvarSlett
 181. mr/mrs 09.32

  Why thank you :)
  Noen må jo si ifra når andre driter seg ut så hardt!

  SvarSlett
 182. De siste horepikkene som skrev her, er kun en gjeng billige pikknek uten hjerne, som voldtar jenter.
  Gå inn på Amnesty pikknek, 16000 kvinner blir voldtatt hvert år av horesvin som dere.

  Menn er horer og luddere satt i system. Alle skjems over å ha underdanige pikknek i sin familie.

  Menn er skyldige i voldtekt inntil det motsatte er bevist. Heng horepikken hans ut i media og facebook, skriv brev til familien hans om voldtekten hans. Han klarer aldri å kvitte seg med voldtektsstempelet. La horepikken fremstå som en billig sau, for det er det han er skapt som.

  SvarSlett
 183. Helt enig med deg 15.43
  Billige horemenn er ikke attraktivt for jenter generelt.
  De fleste menn betraktes som overgripere i media, spesielt gjennom nyhetene og avisene.
  Menn som kjøper sex er overgripere og sidestilles med voldtekt. Menn er bare noen dumme evneveike og umodne pikkhorer uten selvrespekt og verdi.

  SvarSlett
 184. Jeg kan ikke begripe at det skal være så ufattelig vanskelig å skille deskriptivt fra normativt. Er det større fare for å bli overfallsvoldtatt hvis man går utfordrende kledd? JA. Burde det være sånn, og burde påkledning i det hele tatt ha innvirkning på et juridisk etterspill? NEI

  SvarSlett
 185. Helt greit at du mener at alle menn voldtar, der er vi nok begge enige. Men norske menn voldtar i mye større grad enn utlendinger.

  Du har nok helt rett i at alle menn er voldtektsmenn og voldtar alle kvinner som viser litt kvinnehud.

  Helt enig med deg i at menn er horer og luddere satt i system og at menn er skyldige inntil det motsatte er bevist.

  Men gi også gjerne en nærmere forklaring av hva som er feil med disse pikkhorene? Kan man bare fastslå at alle som har pikk, er også et voldtektsludder. Er det virkelig så enkelt? JA.

  SvarSlett
 186. wow, så tilbakestående jenter formerer seg nå ja?
  Skal vi se, så dere mener at en som kjøper sex er en overgriper...
  Excuse me, er det ikke jenta som selger seg selv?
  Altså, er det mulig å være så latterlig trangsynt at dere ikke ser hvor mye dere driter dere ut?
  Bare for at dere er noen ufordragelig, intetanende aper, så legger dere ned fordommer mot alle gutter som skriver i denne debatten, kaller alle som skriver noe for ett Ord som ikke engang finnes i ordboken, sier at bare fordi vi har ett mer rimelig syn på hva som skjer, så støtter vi gutter som har null selvrespekt, eller respekt for andre?

  Sorry girls, men skaff dere en psykolog.
  Dere er så jævla langt fra realiteten som der er overhodet mulig å komme.

  1.Hadde det ikke vært for menn hadde du aldri vært født.
  2.Hadde det ikke vært for kvinner hadde aldri menn vært født.
  3.Ergo har menn og kvinner like stor skyld i at dette KAN skje, ikke AT det skjer.

  Skal du sette ting så jævlig på spissen så kan du legge det til regnestykket ditt.
  Noen sa, heng dem ut på facebook, faen så jævla latterlig sagt.
  Den umodne grensen ble så krysset av de siste innleggene at finnes det en person som tar noe av det dere mannehatere sier særriøst, så er jo den person like forbanna clueless..

  waste of time å skrive med idioter.
  Har søstrer i 14års alderen som er mer modne enn dere noen gang kommer til å bli!
  Silly bitches.

  T.J

  SvarSlett
 187. Oh snap, glemte og nevne noe, når man er inne på horer å slikt.

  Jenter begynte med det for over 2000år siden :)
  Way to go, to dig ur own fucking grave idiots..
  Om dere skal gå inn på noe som har med utnyttelse å gjøre, så vit at dere startet det :D

  Det er noe annet å tenke på.
  Hva skjer om dere kaller oss for "horepikker" <-(ett ikke eksisterende ord, noe som sier meg at det er en og samme person som ikke fulgte med på skolen, nærmere bestemt mest sannsynlig ikke følger med på skolen heller..)
  Kvinner generelt er alltid raskest mulig ute med fordommer, noe som i og for seg er noe vi driter i, dere SKAL jo i all teoretisk grunn være "modnere" enn oss, men som de sier.
  Evoulution has it's dead end's.
  Dere er bare noen få av dem, så fortvil ikke, dere er ikke de eneste retardene på jorden.
  Og siden dere fremtrykker mannehat lurer jeg litt på hvordan dere skal få deres generasjon til å gå videre, såfremst dere ikke er så jævla smarte at dere kan gjøre hverandre gravid igjennom dna manipulering, og andre diverse ulovelig eksperimenter, så om du ikke vil gjøre familien glad ved å skyve din generasjon videre be my guest.

  I for one skal ut i helgen å finne meg noe snacks.
  If you catch my drift? ;)
  Men vær forsiktig nå da, alle menn du går forbi vær dag bare venter på en mulighet til å hoppe på deg.. LoL...
  Reminder, over 75% av voldtekter skjer mellom personer som kjenner hverandre..
  Foreslår dere blir lesbisk og dropper all mannlig kontakt for resten av livet..
  hahahahahahahhaha

  T.J

  SvarSlett
 188. Skjerpings jenter!
  Gutter har vært horer i tusenvis av år, derfor voldtekter ennå eksisterer. Syntes det var en god ide å henge horepikkene ut i media, facebook, twitter etc.
  La voldtektshorene få smake sin egen medisin. Dem er jo uansett retarded og ødelagt i hjernen sin fra før av, går jo uansett ikke ann å gjør horemenn verre enn dem er fra før av.

  Menn som voldtar kvinner er uansett homser. Såkalte heterofile horepikk er så billig og verdiløst at dem tvinger seg på alle. Burde man bare sette fyr på den horete norske mannens ludderpikk, jævla horenek av en mann der du sitter, mongohore!

  Til alle jenter, mos horepikken hans mellom dørsprekken.. Fordi horeapene elsker det.

  Mannen har ingen verdi lenger i samfunnet, og blir sett på som horer og luddere satt i system. Menn er billige brød med en skitten seksualitet, derfor dem voldtar jenter og 80 år gamle damer.

  SvarSlett
 189. Hahahaha... Har gutter i dag et for dårlig ordforråd, eller er dem bare hjerneskadde?
  Dem voldtar og horer seg med horepikken sin og så har dem aldri hørt ordet horepikk før??? Hvor dum går det egentlig ann å bli??!!

  Dere er jo like dum oppe i hodet, som nede i hodet ha ha ha ha ha ha.... Rett og slett stupid little fucks! Yeah, you are...

  Lett å se at dere skjemmes over å være født med horepikk mellom bena deres når dere behandler den som trash og kaster den etter folk som ikke vil ha den. Gutter er udugelige horegutter som voldtar uskyldige jenter. Kanskje det burde være skuddpremie på alle billige horepikk-nek som dere?

  Jeg tror pikk er like lite verdt som det dere gutter føler dere innvendig. Vi jenter er helt enige med dere at dere er noen horete trash, billige sprutenek som ikke er verdt driten under bena vår engang.

  Vi synes synd på dere horegutter. Født dumme og evneveike med horepikk mellom bena. You stupid retarded little fuck..Yeah!

  Moren deres skulle pult vett inn i dere., dere dumme små-sau. Bææææææææææææææ!

  SvarSlett
 190. Er enig i det meste her som er skrevet om menn. Det er helt vanlig å si at, hadde ikke menn vært tøser og horer, så hadde ikke voldtekt eksistert. Jeg tror absolutt det ligger mye i dette. Er jo tross alt bare horepikk som voldtar. Andre menn er jo ikke interessert i sex og vold.
  En annen ting som også er viktig å ta med, menn som blir anmeldt for voldtekt er i utgangspunktet en løs billig hore. Man ser aldri normale og oppegående menn med selvrespekt og integritet bli anmeldt for voldtekt. Det er derfor at alle anmeldte voldtekter er reelle voldtekter som er begått. Ingen menn er uskyldige. Horepikk er ikke uskyldig. Horepikk er alltid en billig horete voldtektspikk.

  SvarSlett
 191. Noen nevnte at gutter/menn har dårlig ordforråd.
  Jøss, kan du drite deg ut mer?
  Viste du også at det var jenter som begynte med salg av seksuelle tjenester?
  ta og google det, enese grunnen til at jeg fortsatt skriver her er.

  1. Morsomt og diskutere med folk som tilsynelatende har lavere IQ enn lillesøtren min
  2. Jeg kan ikke bli krenket verbalt, fordi grunnlagene deres ikke har noen mål.
  3. Jeg lever ett fantastisk liv, med både en jente jeg elsker og snart ett barn :)
  4. Er glad jeg fant den eneste jenta i norge som ikke var mentalt tilsynelatende verbalt handikappet.

  Ha en fin dag videre jenter.
  btw; Gå ut og trekk litt luft, dere trenger det.

  Og du som ikke tørr og verken skrive initialer eller noen ting for ver kommentar du skriver..
  Du har ikke hatt ett eneste godt poeng siden dagen denne debatten ble åpnet.
  Gå tilbake til skolebenken lille venn, den voksne verden trenger ikke flere shitkids!

  T.J

  SvarSlett
 192. Jeg tror deg, helt klart når du sier at til og med lillesøsteren din har større iq enn deg. Det skal vel ikke så mye til, noe alle jenter har,antar jeg.

  Jeg tror du er en "slutfucks" dvs en slut som fucker alt og alle bare fordi du har horepikk mellom bena dine. Og da blir du automatisk sett på som retarded.

  Synes synd på kjæresten din, sikkert ikke mye til iq da hun er sammen med en retarded.
  Stakkars babyen, som skal leve sammen med to analfabeter. Ja ja blir vel en retarded han og! , spesielt hvis han har horepikk mellom bena.

  Menn er horer fordi dem selger seg. Men gutter blir og sett på som luddere hvis dem er billige og lette på tråden. Menn som går toppløse om sommeren, går utfordrende kledt og dermed tøser. Homser har all rett til å voldta dere, da dere ber om å bli voldtatt og er deres egen feil.

  Får håpe for din del at det blir en jente som blir født. Hun har ikke horepikk og blir ansett av samfunnet som mer verdifull. Får bare håpe at ikke dine retarded-horevenner voldtar henne. Sikkert analfabeter dem og, noe alle menn er.

  Du får gå å ta medisinen din slutfuck, så horepikken din krymper og du blir normal igjen.

  SvarSlett
 193. Helt enig med deg, 08.32
  T.J er en dum liten gutt med lite vett i mellom ørene, derfor han skriver som et nek.
  Ingenting av det han skriver virker logisk. Derfor han er blåst mellom ørene.

  SvarSlett
 194. I mange tiår nå har vi fått beskjed om at voldtekt ikke handler om sex men om makt. Nå har politiet lagt fram en ny rapport om at menn som voldtar på fest med mye inntak av alkohol, voldtar fordi dem er kåte.

  Jeg tror det er derfor menn er så deffansive i voldtektsdebatter fordi dem vet at kåthet og voldtekt hører sammen på fest, og at det da plutselig dreier seg om sex.

  Konklusjonen blir jo da at menn er horer som voldtar for å ha sex. Alle norske menn som drikker seg fulle i helgene og som blir kåte er potensielle voldtektsmenn.

  Kjekt å vite. Jeg har jo egentlig visst at menn er horer men ikke at dem bevisst drikker seg fulle for å begå voldtekter. Menn er og blir skammelige horesvin uten verdi og intelligens.

  Menn beviser igjen og igjen at dem kun er en gjeng med kåte horer som voldtar i fylla. Det gjelder spesielt norske menn. Dette er skammens menn med voldtektspikker.

  SvarSlett
 195. 08.32
  Den skolen som ga deg utdanning burde vært saksøkt.

  Les tilbake det jeg skrev, og drit deg ut mer please.
  du skriver som at du tror jeg beskytter svina som voldtar jenter, jeg kjenner ei som ble voldtatt, og hun er bokstavelig talt ødelagt for livet, det jeg beskytter er at dere putter alle menn i en bås, bare fordi noen er så sosialt uvitende at de ikke kan tenke med huet fremfor pikken.
  Var det opp til meg ville ikke de som voldtar jenter blitt fengslet, de ville blitt hengt opp etter pikken i en stolpe og steinet, for så å bli lobotomert levende med en hekke saks.

  Prøv å se ting fra mitt perspektiv.
  Nei jeg beskytter ikke de idiotene som begår udåden, men jeg beskytter mennene som er normale, men fordi noen uvitende jenter/kvinner setter alle i en og samme bås bare fordi de har noe dingelende mellom bena er feil.

  Det finnes noen av oss som støtter saken deres, men måten dere fremviser den på er feil.
  Sorry om jeg ga feil inntrykk, men igjen, søker ikke etter godkjennelse fra folk som ikke klarer og lese engang, men det er mitt syn på saken, hva du mener og gjør med det som er gitt deg er og blir ditt problem!

  02.54 ang at menn drikker for og voldta er feil, men at de mister hemningene i fylla er rett, alkohol tar bort den lille iq'n de har igjen.

  T.J

  SvarSlett
 196. Btw, virker som det er en og samme tragiske person som uttaler seg her, skriver på samme måte, og bruker samme ordene..
  Det kalles ikke å være smart, virker mer som en splitta personlighet, tror det finnes psykologer for det der..

  btw du som snakka dritt om kjæresten min, bare fordi du er singel, så bedømmer du andre på ingen grunnlag, uten å engang kjenne dem.
  Bra forsøk, men du brant deg selv mer på den.
  Igrunn tragisk at du prøver å gå etter meg, du klarer ikke å sette meg i en bås, uansett hvor mye du og de andre som er som deg prøver.
  Dere får ha lykke til, si ifra om dere har noe intelligent og komme med, lykke til med kjærligheten også, helg nå, så være forsiktig om dere skal ut å være sosiale :D
  facebook er ikke sosialt

  SvarSlett
 197. Menn er en gjeng med horer. Å være sosial med menn er det samme som å be om å bli voldtatt. Da menn ikke kan noe annet enn å voldta. Menn tror at det er derfor dem har fått pikk, for å voldta uskyldige mennesker.

  Menn er horer og billige ludder satt i system. Dem drikker og voldtar og skylder på alkoholen, som om det liksom er alkoholen som har voldtatt jentene. Menn er bedritne dårlige på å komme med fornuftige og reelle begrunnelser for sine overgrep. Menn har de mest retardede unnskyldninger ever å komme med når det gjelder sin egen oppførsel. Menn er dumme som brød. Man kan faktisk stikke en pikk igjennom det ene øret og ut det andre på menn, dem er helt tomme i mellom ørene.

  Er veldig få menn som er normale som du sier, dem er i fåtall iallefall, noe du burde vite. Men som sagt tidligere, menn er veldig naive dem tror til og med at det er utlendinger som voldtar mest i norge. hahahaha..for en vits! Så jeg regner med at du er like naiv 11.38 som andre menn. Menn som beskytter menn er kun en gjeng med tapere og overgripere. Slike mannepikk er et ludder og en homse.

  Vi må alle forholde oss til virkeligheten og hvordan menn oppfører seg på et generelt grunnlag. Det står side opp og side ned om dritt av mannfolk hver eneste dag i avisene. Selvsagt får alle menn et dårlig rykte på seg om flesteparten av menn er billige horer som er lette å få til sengs. Man snakker alltid ut i fra majoriteten av et folkeslag eller kjønn og ikke ut ifra minoriteten, for hva som er mest presentativt for helheten. Og
  da vinner horepikkene og avskummene av mannfolka. Og du taper! Slik er det bare.

  Du får lese i avisen over helgen 11.45 og se hvor mange avskum av ditt eget kjønn som har voldtatt uskyldige jenter. Så kan du bare sitte der naiv og dum og tro at flesteparten av menn ikke voldtar. Ikke alle tror på julenissen selv om du gjør det. Jeg tror det å være blåøyd er noe som karakteriserer menn generelt. Så det er du nok ikke alene om.

  SvarSlett
 198. 00.30 Tøffe på internett, bortkastet sosial tilværelse utenom, ring a bell?
  Tenkte meg ikke det.

  btw, skjekk opp wikipedia om hva begrepet naiv gjelder, så søker du på naive kvinner.
  Så kan du sitte i speilet etterpå å gjenta at du IKKE er naiv ti ganger, for så å se om du klarer å se deg selv i øynene etter det.
  Saken er at jepp, menn voldtar, og de som gjør det er direkte patetisk, men å blande inn homser, andre etniske bakgrunner setter deg i en helt annen bås, du blir rassistisk, nynazistisk med et dårlig syn på mennesker generelt, og i grunn bare en person ingen liker, ikke engang de du tror er vennene dine.
  Derfor du henger på sider som gjør at du kan kommentere blogger som en anonym person, for det er akkurat det du der, anonym, både i det virkelig liv, og i den digitale verdenen.
  Det at du prøver å sette alle i en bås, for så å splitte meningene dine mellom flere like ubetydelige båser uten mening sier bare litt om hvor lite du har lært i ditt liv, selvrespekt, medlidenhet, omtanke og respekt for meninger, hørt om noen av de?
  Tenk deg om litt kjære, du gjør narr av deg selv!
  Og du setter deg selv i en egen bås, noe som er dumt siden du kunne hatt ett bra poeng, hadde du formulert deg som ei som er over 14!

  SvarSlett
 199. fortsettelse på 14.05
  Jeg sitter ikke her og setter deg i en bås, jeg vil gjerne tro at du har noe positivt å si, noe som har litt mening, men det virker som alt du kan få ut er ufine ord, settninger uten mening, og bare undertrykkene rasisme for din motpart.
  Jeg vet som ett faktum at jeg aldri har vært innpå tanken om og skade en jente/kvinne eller ett barn, av den enkle grunnen at jeg ble oppdratt på rett vis og kan skildre hva som er rett og galt. Sier ikke at dette er grunnlag for at man ikke kan bli en nådeløs forbryter av den grunn, men jeg vet hva man skal sette pris på, har du noe liv i målet ditt bortsett fra å være anonym og skrive ord som bare passer i kjeften på en liten unge?
  Der er ikke vanskelig og sette seg mål, det vanskelige er og bevise for seg selv at du kan nå dem, så om du vil ha en sikkrere hverdag for kvinner så er ikke den beste måten å skrive dritt på en blogg for å få oppmerksomhet.
  Men ty til bearbeidende oppgaver som kan hjelpe ditt medkjønn. Jeg har selv vært natteravn og tuslet rundt i Oslo for å prøve å hjelpe til.
  Det gir folk som ser deg en større trygghet for å være ute senere på natten uten å være redd for å bli overfalt, eller voldtatt i en mørk bakgate.
  Og til gjengjeld for deg har jeg papirer som sier at min mentale psyke er 100% normal og har ingenting som sier at jeg er uberegnelig , kan du si det samme om deg selv?
  Hvorfor har jeg det?
  Jo, fordi alle soldater gjennomgår det før de skal til utlandet.
  Ta en psykologisk test hos en tereapaut, se om de kan hjelpe deg. Tror de ville vært lurt.

  SvarSlett