torsdag, januar 15, 2009

Trange tider

Denne bloggen har blitt et midlertidig offer for nedskjæringer. Og den er ikke aleine.

Neida, det har ingenting med finanskrisa å gjøre. Det har å gjøre med at formen min har vært heller dårlig, og at det den siste tida har gått heftig ut over konsentrasjonen. Jeg presterer skrivefeil og kortslutta tankeprossesser og generelt bomullshue. Jeg akker og ojer meg over hvordan jeg skal komme gjennom årsmøtesesongen (som for meg har temasangen "don't wanna miss a thing"), trøster meg med twitter og svelger stoltheten over alle feila som sniker seg inn. Med litt flaks tror folk det bare er fordi jeg ikke kan skrive engelsk. (Jeg kan skrive engelsk.)

Jeg har laga en oversikt over alle de faste aktivitetene mine i et regneark. Den er ikke så stor. Den består av i snitt fire timer i uka. Fire timer i uka har arbeidskapasiteten min vært på, og nå må jeg innse at jeg ikke kan late som om den fortsatt er det. For den er ikke det. Den er ikke i nærheten en gang.

Jeg må skjære ned om jeg skal bli bedre igjen. Jeg må leke hverdag. Jeg spiller Kingdom of Loathing, lager mat, klarer som regel å rydde opp etter meg, leser litt, prøver å spise bra, begynner på det referatet jeg skulle ha skrivi, klarer ikke konsentrere meg, sover litt, spiller litt tetris, setter på en vaskemaskin... Jeg kjeder meg. Jeg gjør alt for lite til å kunne tilfredsstille produktivitetsbehovet mitt, også skal jeg altså kutte ned. På faste aktiviteter. Men hvordan skal jeg kunne gi opp...

...8. marskomiteen i Drammen, som år etter år sørger for at det er et tog å gå i også? Jeg elsker kvinnedagen, og jeg elsker de tøffe damene som er med på å få det til å skje. Nei, jeg får delegere mer og klamre meg fast i de snaue to månedene det varer.

...Drammen SV, som tok i mot meg så fint da jeg for tre år sida (er det bare tre år?) fant ut at jeg kunne orke et møte en gang i måneden. Fullt av fine mennesker og mer enn nok å gjøre. Dessuten er jeg ikke på valg, så det måtte blitt en permisjon, og jeg har flere verv der også. Uff, nei, bare tanken gjør vondt.

...Buskerud SV, som jeg lærer så mye av? Jeg liker ikke den tanken særlig mye bedre. Men det er mest for min egen del. Der gjør jeg tross alt ikke annet enn å sitte på enden og synse og like det.

...Kvinnepolitisk Utvalg (i Buskerud SV)? De kan finne noen andre til å skrive referatene sine, men jeg veit jeg bidrar til en nyttig bredde i meninger også.

...Buskerud Skeiv Ungdom (BusSkUR)? Jeg er i interrimstyret, med forbehold om at jeg kanskje ikke kommer til å gjøre noe som helst annet enn å sette opp forslag til budsjett. Jeg trenger ikke en gang gå på møtene. Ikke alle kan ha sånne verv, men jeg er glad for at jeg kan når situasjonen krever det. Og det gjør den jo. Dessuten går den over i mars. Da har vi årsmøte og får forhåpentligvis styre og stell. (Digresjon: Bli med! Om du melder deg inn får du beskjed av oss når årsmøtet er, hvis ikke må du stole på sladderen. Stemmerett får du antakeligvis så lenge du blir verva før møtestart.)Jeg har ikke lyst til å gi opp noe av dette. Jeg veit jeg må. Og jeg må bestemme meg snart, veldig snart.

5 kommentarer:

 1. Jeg skjønner godt det suger, men som du selv sier, du kan alltids komme tilbake, det er viktig å ta vare på seg selv vet du (sier jeg, som ville syns det hadde vært like vanskelig). LYkke til!

  SvarSlett
 2. Oj oj, travelt ja. Kjenner til det. Har vært aktiv med i en forening i mange år nå, de siste årene i lokallagsstyre + i valgkomite til foreningen sentralt. Skal gi meg med valgkomiteen nå, og heller konse om lokalstyret. Det krever ikke så mye, men jeg har ikke så mye ork heller. Og så er det et styre til jeg heller vil vurdere å bli med i... Vil være med, men vet ikke om jeg har tid og ork. Typisk. Så ja, jeg skjønner godt at du ikke har lyst å gi opp det du er med i, alt sammen gir jo noe på hver sin måte.

  Håper du finner ut av det! Sove mindre er liksom ikke helt alternativet. :)

  SvarSlett
 3. Nentara: Ja, en ting er å vite det, en annen ting er å ta konsekvensen... men jeg bare biter tenna sammen og minner meg sjøl på hvor mye jeg hater å gjøre en dårlig jobb... ;o)

  Lothiane: Nei, sove mindre er ikke alternativet, hehe. Hadde bare formen svingt mindre. Men det blir bedre, og det stabiliserer seg, og vips kan jeg i hvert fall få oversikten igjen.

  SvarSlett
 4. oj. det hørtes kjipt ut. jeg håper du blir bedre snart. god bedring og sånn. selv om jeg ikke er der lenger veit jeg at feministene i drammen kommer til å gå glipp av en veldig fin feministsjokoladekake isåfall :o

  SvarSlett
 5. Det er kjipt, men bedre å vite hva som må gjøres enn å ikke ha snøring i hvert fall. Nå har jeg prata med valgkomiteen til Drammen SV, og de skjønte jo at det var bedre å finne noen som faktisk orka. :o)

  SvarSlett