onsdag, september 24, 2008

En barnehagebonus

Noen ganger har ting utilsikta positive sider. Som barnehagedekninga som også gjør at det blir lettere for småbarnsforeldre å leve uten bil. Hvordan? Jo, ved at flere kan få barnehageplass i barnehager nær hjemmet.

Det betyr ikke at nå har ingen småbarnsforeldre noen grunn til å kjøre bil lenger. Men det betyr at det blir lettere for dem av oss som gjerne vil leve uten bil. Lett nok til at det blir noe fristende og ikke en byrde for en del grupper. For eksempel de av oss som er heldige nok til å bo i en by av passende størrelse.

2 kommentarer:

  1. Dette med beliggenhet har nesten blitt borte i alt snakket om å få full barnehagedekning, så bra om det også er et mål. Det holder jo ikke om man har barnehageplass, men må ta en kjempeomvei mellom jobb og hjem for å plukke opp barna. Leste en skrekkhistorie om en kvinne i Oslo med tre barn som hadde hvert barn i ulik barnehage!
    jeg synes forresten at debatten om barnehage for de minste har blusset opp igjen. Og jeg begynner å føle at det er plent umulig å få barn i dette landet. hvis du sender ettåringen din i barnehage er du en dårlig egoistisk forelder. Men hvis du blir hjemme (særlig hvis du er kvinne) mister du så mange pensjonspoeng at du ikke vil ha en anstendig person som gammel. for ikke å snakke om hvor vanskelig det er å få jobb etter noen år ute av arbeidslivet. Synes det er ironisk at samtidig som alle hyler opp om at norske kvinner føder for få barn, så lemlester staten pensjonsordningen slik at kvinner taper enda mer på å bruke tid på å føde og passe barn. Oi, dette ble litt off topic, men jeg blir så sint! Synes det er så feil at noe som burde være en skikkelig fin ting, nemlig å stifte familie, fremstår som en prøvelse på linje med å ta en doktograd mens du wrestler med en krodille. sukk

    SvarSlett
  2. Jeg er enig med alt, jeg, så rant i vei! Det er helt sprøtt hvordan disse tinga blir bagatellisert, og det gjelder jo en hel masse mennesker!

    Fødselstallene er mye lavere i Tyskland, og de har også dårligere ordninger jevnt over. Insentiver ftw.

    SvarSlett