lørdag, september 27, 2008

Tomorrow who's gonna fuss?

Jeg har en liten slektning som fortalte at noen på skolen hadde sagt at det ordet som betydde at jenter var kjærester med jenter var et veldig stygt ord. Neida, sa mammaen hans, det er ikke sant at det er stygt det ordet som betyr at jenter er kjærester med jenter, men det finnes noen som synes det ikke skal gå an, så de har laget stygge ord om det. Og så prøvde vi å finne ut hvilket ord det var han hadde hørt. Han hviska det veldig stygge ordet:

PUNK.

Bortsett fra at det å være forelska er fullstendig punkrock, veit jeg ikke helt hvor denne søte misforståelsen kommer fra, men det minna meg på en ting jeg har lurt på lenge:

Har Joan Jett satt seg fore å covre hele den biseksuelle, kjønnsanarkistiske kanon? Finnes det noen biseksuell, kjønnsanarkistisk kanon? Hva består den i så fall av?

Jeg klarer jo ikke å dy meg for å illustrere med litt Joan Jett. Men vær så snill, for din egen skyld, prøv å ignorere Carmen Electra som i den første musikkvideoen stirrer forførende inn i kamera i stedet for å skru av vekkerklokka som et hvert normalt menneske ville gjort. Sover med sminke på gjør hun også. Har ikke mammaen hennes fortalt henne at det ikke er særlig lurt?


Jeg tror det her er viktig fordi det synliggjør, og måten noe får plass i folks bevissthet har mye å si. Og noen må jo være en motvekt til det bildet en fort kan få gjennom spekulative sanger av fjollete kjønnspolitisyngedamer. Takk, Joan. Men jeg håper noen snakker for de monogamielskende blant oss også. Joan Jett er omtrent tøffest i verden, men hun representerer ikke alle, kanskje ikke en gang majoriteten.

5 kommentarer:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=OCTHvfzJ2eY

  SvarSlett
 2. http://www.youtube.com/watch?v=qzVvZw39b_s&feature=related

  .... it goes on and on.

  SvarSlett
 3. Kjære vene. Jeg som trodde det var jeg som hadde funnet på "I kissed a boy and I liked it" til ære for en trendbi kamerat, også har hele resten av verden tenkt det samme. Pussig, forresten, at kvinners bi- og homoseksualitet ofte blir objektifisert mens menns gjerne blir latterliggjort. Og at det virker som om det ligger litt i korta på en eller annen måte.

  SvarSlett
 4. Er det bare jeg som ikke skjønner den "Androgenous"-videoen? Er greia at de liksom skal få lov til å leve livet som de vil? Hvem er han duden rundt 2:41 som de skriver under ting med? *forvirra*
  Forøvrig: på sangen AC/DC - tromminga etter at de har midlertidig stoppet å spille er utrolig catchy!!

  SvarSlett
 5. Det er nok greia, men jeg må innrømme at jeg ikke veit hva de skriver under på. Vi får håpe de veit det sjøl.

  Og jeg lufttromma i uker etter å ha hørt sangen. Vinn.

  SvarSlett