tirsdag, november 14, 2006

Stuereint?

Det har blitt mer stuerent å gå på trygd tror professor i etikk, Guttorm Fløystad. Og det er visst problematisk.

Og i fall noen lurte, ja, det er uføretrygd det er snakk om. På bare et par linjer er det skvisa inn ganske så mange usjarmerende uttalelser "- Det er lettere fordi det er blitt så mange, slik at man understøtter legitimiteten i å være uten arbeid", "en viktig årsak til trygdeutviklingen er at nordmenn har blitt altfor selvopptatte", og så klart kremkommentaren "det er det at vi har fått et velferdsamfunn som gjør at vi tenker mindre på hverandre".

Stuereint. Mener han virkelig at uføre generelt gjør fra seg i samfunnets stue?

Hadde det ikke vært sjukdom og skader til her i verden hadde han sikkert hatt rett. Men all den tid dette dreier seg om behovsprøvde ytelser blir det ganske merkelig. Har det ikke slått ham at uføretrygda stort sett har det felles at de er uføre?

Jada, jeg kjenner til at det alltid finnes en autoritet med nesten en hvilken som helst mening. Jeg kjenner også til at journalistene gjerne vil ha så sprikende meninger som mulig i artiklene sine, sånn at det dekker mye. Men likevel. Hva venter en egentlig å oppnå med sånne uttalelser, annet enn at de uføre som orker kommer ut og sier at "unnskyld meg, men jeg skulle faktisk gitt mye for å kunne jobbe"?

Privilegier gjør blind, som vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar