onsdag, desember 03, 2008

Nyttårsløfter

Det er fortsatt en snau måned igjen til nyttårsaften, men den dagen jeg høytidelig avga løftene for det nye året er en måned sida allerede. Og jeg mener høytidelig.

Jeg har funnet nyttårsløfter det gjør meg glad å tenke på. De handler om forbruk. Om hva pengene mine skal brukes til, og om hva de ikke skal brukes til, fra november 2008 til november 2009.

- Bare kaffe fra rettferdig handel. Om jeg synes det høres dyrt ut får jeg drikke mindre kaffe, men jeg tror jeg har råd uten å endre kaffevanene mine særlig mye.

- Bare te fra rettferdig handel. Te er en billig drikk i den enkle formen jeg foretrekker.

- Bare sjokolade fra rettferdig handel. Dette har jeg gjort før en gang, og det er langt lettere nå enn det var da. Det vanskelige er at det er dyrt. Men det å tenke at har jeg ikke råd til rettferdig sjokolade har jeg ikke råd til sjokolade i det hele tatt kan jo være bra på mange måter det.

- Ingen flyreiser. Jeg har tid til å reise med båt og tog om jeg skal noe sted. Ikke at jeg har noen umiddelbare planer om ferie.


Forhåpentligvis har jeg ikke lyst til å begynne med noen av dem igjen når året er omme, men hovedpoenget er å bruke årssyklusen og min prosjektorienterte natur til noe bra. Og det føles bra.

3 kommentarer:

 1. jeg syns det hørtes ut som fine nyttårsløfter. tenk om alle kunne inkludert det der i nyttårsløftene sine. da hadde verden blitt litt bedre.

  SvarSlett
 2. Fine nyttårsløfter! Nå er det ikke jeg som kjøper inn varer til denne husholdningen, rett og slett fordi mamma sier at det alltid blir så fryktelig dyrere når hun sender meg avgårde til butikken (siden jeg alltid velger fairtrade og økologisk). I det minste tar jeg aldri fly så lenge jeg ikke MÅ.

  SvarSlett
 3. Eirin: Ja, det hadde vært fint. Jeg tror dette er noe de fleste med min økonomi kan få til, men kanskje ikke de som bor litt utafor allfarvei?

  Kathleen: Ja, de får meg til å føle meg bra! De er ikke så annerledes fra sånn jeg handler fra før, men jeg har sansen for cold-turkey og absolutter noen ganger.

  Hurra for å ikke fly! Det gjør en kjempeforskjell. Jeg elsker lange togturer, så for meg er det virkelig ikke noe tap heller.

  SvarSlett